Kodro pred Lihtenštajn: Ne mogu da shvatim kako imamo samo tri boda

Selektor reprezentacije BiH

Kodro pred Lihtenštajn: Ne mogu da shvatim kako imamo samo tri boda

Esmer Oštraković

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će odigrati utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Protivnik je selekcija Lihtenštajna, a utakmica će biti odigrana u Zenici na stadionu Bilino polje.

Povodom ove utakmice organizovana je press konferencija, a naravno medijima je na raspolaganju bio selektor Meho Kodro.

Može li doći do pomirenja nakon svega sa Ahmedhodžićem?

"Ne bih o toj temi danas pričao. Glavni razlog je taj što sutra imamo utakmicu i imamo protagoniste koji su igrači. Radimo tri, četiri dana i to baš izvanredna dana. Nekako smo se našli i volio bih da pričamo na tu temu. Bit ću otvoren za tu vrstu pitanja nakon Islanda. Imamo jako važnu utakmicu sutra i bez obzira na težinu problema koji smo imali u zadnjim danima."

Sutra nas očekuje deset igrača iza lopte. Kako probiti njihov bedem sutra?

Oglasi

"Ova tri, četiri dana smo radili na tom pitanju. Sutra ćemo izaći na jedan ofanzivan način. Znamo šta nas čeka. Igraju oni čvrst bedem i igraju u sistemu 3-5-2, uske linije i neće biti lagano to probiti.

Vraćam se na ono što sam rekao. Ambijent je dobar, igrači prihvataju sve što smo govorili. Mislim da možemo da podignemo nivo igre i očekujem sutra dobru utakmicu, ofanzivnu igru i pobjedu. Ne bježimo od uloge favorita i ne možemo da se postavimo drugačije."

Kakav je plan u narednom periodu?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Plan je utakmica za utakmicom. Nekako mi baš ne odgovara da pričam šta će biti za dva dana. Ne bih volio da trošim energiju na nešto drugo. Jedna od ključnih stvari, ja sam ubijeđen da ova ekipa može da igra dosta bolje. Jedna od glavnih stvari je da oslobodimo grča neke igrače. Vrlo mi je teško da, kada analiziram naše igrače, da shvatim da imamo samo tri boda. Imamo ekipu, koja je mogla puno više bodova osvojiti. Rezultatski, mislimo samo na sutrašnju utakmicu, pa ćemo onda vidjeti šta dalje", rekao je Kodro.

Top Komentari

elvir_86
Shvatit ces sutra sve , ljudino , poalije.poraza.
2 0
King_Kenny
...meni nije jasno kako smo i ta 3 osvojili...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti