Rane iz novembra još bole: Vrijeme je za pobjedu protiv Finske
Foto: T. Hebib

Ponovo dolaze na Bilino polje

Rane iz novembra još bole: Vrijeme je za pobjedu protiv Finske

E. Ganibegović

Šestu u posljednje tri godine, a ukupno sedmu utakmicu u historiji naša reprezentacija večeras igra protiv Finske. 

Nakon novembra 2021. godine Skandinavci ponovo dolaze na Bilino polje, a posljednji njihov dolazak ne pamtimo po lijepom.

Naime, trebala su nam četiri boda protiv njih i Ukrajine za plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo, no već protiv Finaca nam je taj san srušen jer su nas pobijedili s 1:3 i to s igračem manje kojeg su imali od kraja prvog poluvremena.

Večeras nam je potrebna pobjeda iz mnogo razloga. Ako ne igara, naša reprezentacija je ovezala nekoliko dobrih rezultata i nakon tri kola je prva u B3 grupi Lige nacija s pet bodova, a pobjeda večeras primakla bi nas konačnom cilju, a to je prvo mjesto i plasman u A diviziju.

Osim samog plasmana, Zmajevi bi bili vrlo blizu tome da žrijebanje kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo dočekaju u drugom šeširu, a također bi prvim mjestom osigurali i baraž za EURO 2024. godine.

Što se večerašnje utakmice tiče, selektor Ivaylo Petev trebao bi na raspolaganju imati sve reprezentativce baš kao i u Crnoj Gori. Tri gola do sada u Ligi nacija pa samim tim i svih pet osvojenih bodova donijeli su rezervisti (Smail Prevljak i Luka Menalo), pa se za nadati da će selektor i večeras pogoditi s izmjenama, ali i s prvim sastavom.

Oglasi

Georgi Kabakov iz Bugarske biti će glavni sudija ovog meča, a pomagat će mu sunarodnjaci Martin Margaritov i Diyan Valkov, dok je četvrti sudac Dragomir Draganov.

U VAR sobi bit će također Bugari - Ivo Kolev i imenjak našeg selektora Peteva, Ivaylo Stoyanov.

Finsku smo posljednji put pobijedili 12. oktobra 2019. godine i to s 4:1 upravo na Bilinom polju, a večeras se nadamo osvajanju nova tri boda protiv njih.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Podsjetimo, meč prvog kola Lige nacija u Helsinkiju završen je rezultatom 1:1, a bod našoj selekciji donio je Smail Prevljak u sudijskoj nadoknadi.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Finska na rasporedu je večeras od 20:45. 

Top Komentari

BiH1510
Bravo za ovaj naslov, tako je staviti malo pritisak na njih, majku mu pa mora se početi pobjeđivati, a ne samo biti zadovjan kao nekakvom igrom koje nema
7 0
BHparola
Treba igrati voljom i borit se za svaku loptu, ne dopustati da igraju kako hoce,neznam zasto tako igraju protiv finaca, nista bolji nisu protiv nas, vi morate dobro igrati, samo nista ne dolazi, danas do pobjede, sretnim nas ucinite jer mi volimo bosnu, hajmo Bosno i Hercegovino
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi