Zmajevi traže iznenađenje protiv fudbalskih čarobnjaka
Foto - EPA

Prvak svijeta na Grbavici

Zmajevi traže iznenađenje protiv fudbalskih čarobnjaka

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na Grbavici igra drugi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Francuske.

Ekipa Ivayla Peteva pokušat će da iznenadi aktuelnog prvaka svijeta, koji su naravno pred večerašnji meč apsolutni favoriti.

Francuzi su u Sarajevo stigli predvođeni nekim od najboljih fudbalera svijeta. Tu su fudbalski čarobnjaci Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Paul Pogba, pa zato nije nikakvo čudo što bi na Grbavici sve osim pobjede Trikolora bilo apsolutno iznenađenje.

Međutim, iz reprezentacije BiH najavljuju kako će igrati jako i agresivno u ovom meču kako bi pokušali zaustaviti Francuze.

"Teško je sada reći kako možemo da igramo. Teško je protiv ekipa kao što je Francuska igrati napadački. Igrat ćemo komapktno, jako, agresivno i hrabro i nadamo se pozitivnom rezultatu", rekao je pomoćnik Ivayla Peteva Elvir Rahimić.

Najavljeno je da će selekcija BiH igrati u najjačem mogućem sastavu, pa ćemo na terenu vjerovatno gledati sličnu postavu onoj koja je igrala u Finskoj.

Oglasi

Selektor Francuske Didier Deschamps želi pobjedu večeras na Grbavici.

Hvalio je francuski trener Zmajeve, ali i istakao je da će učiniti sve da njegova selekcija dođe do tri bitna boda.

"BiH je podmlađena ekipa, ali ima i neke iskusne igrače koji igaju na najvećem nivou, kao i novog trenera. Pratili smo kako su igrali u Finskoj. Pobrinuo sam se da dobijemo sve informacije o njima. No, mi moramo da se potrudimo da na ovakvom stadionu odigramo što bolje i da pobijedimo", poručio je Deschamps.

Susret BiH - Francuska igra se večeras od 20:45 sati na stadionu Grbavica.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Apsolutni favorit u Mozzart kladionici je Francuska, a kvota na pobjedu Zmajeva je zaista ogromna.

Svoju prognozu meča OSTAVITE OVDJE.

Top Komentari

Barbarez9
Kako god da bude rezervne drzave nemam niti je zelim... samo jedna BIH ❤️
19 0
TesanjskiBrnjo
I nasi su carobnjaci izađu na teren i nestanu.
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi