Šokantna odluka selektora: Prekrižio jednog od najstandardnijih reprezentativaca!
Ako je Stevanović zdrav, ovo je izuzetno čudna odluka selektora.

Stevanović će na tribine, Mešanović uzeo njegov broj

Šokantna odluka selektora: Prekrižio jednog od najstandardnijih reprezentativaca!

E. Ganibegović, foto: D. Kurbegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:45 igra prvu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a prvi protivnik naše selekcije biti će Island.

Selektor Zmajeva, Faruk Hadžibegić, naišao je na nekoliko prepreka prvo kada je u pitanju bilo sastavljanje spiska, jer su se povrijedili Miralem Pjanić i Muhamed Bešić.

Nakon toga, desetak dana pred okupljanje naše selekcije u Zenici, povrijedio se i Sead Kolašinac. Jučer je potvrđeno da on neće igrati protiv Islanda, no nadamo se da ćemo ga gledati za tri dana u Slovačkoj.

Dakle, od jučer je sigurno bilo da će na tribine Bilinog polja Sead Kolašinac. No, kako na spisak za utakmicu može 23 igrača, a na spisku Hadžibegića nalazi se 25, još jedan se morao pridružiti beku Marseillea.

Odluka za selektora definitivno nije bila lagana, ali napravio je ono čemu se malo ko nadao i iznenadio je svojim izborom.

Naime, on je odlučio da na tribine pošalje Miroslava Stevanovića, momka koji je jedan od najstandardnijih reprezentativaca posljednjih nekoliko godina. Njega nema na spisku prijavljenih igrača na stranici UEFA-e koji možete pogledati OVDJE

Oglasi

Fudbalera Servettea mnogi su vidjeli i u startnoj postavi protiv Islanda na toj poziciji desnog krila, a tek sada se postavlja pitanje šta planira selektor u večerašnjoj utakmici.

Za SportSport.ba je iz tabora Zmajeva potvrđeno da se ne radi ni o kakvoj povredi, te je samim tim ova odluka iznenađujuća, naročito jer se radi o jedinom desnom krilu na spisku. 

Stevanovićevu dvadesetku večeras će nositi Jasmin Mešanović, a na spisku koji stoji na stranici UEFA-e potkrala se i jedna greška - uz prezime Tahirović stoji ime Kenan umjesto Benjamin. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bilo kako bilo, selektora i njegove odluke treba maksimalno podržati i pokazati im vjeru u njih pred početak kvalifikacija, uz želju da se večeras svi zajedno radujemo pobjedi. 

Utakmica Bosna i Hercegovina - Island igra se na Bilinom polju s početkom od 20:45 sati. 

Top Komentari

Brazuka
Dadni ostavku smradu, sram te bilo. Uzeo si pare za mesanovica i sklonio najboljeg momka. Vcrs ćemo te izvizdati i tebe i mafiju vicu misketa pilava. Igračima podrška!
8 1
user1679059027
Pa Stevanovic je i povrijedjen klasa za Mesanovica....Hajde bar cemo se prije rijesiti ove selektorske ublehe.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi