Hoćemo pobjedu!

Svi putevi večeras vode u Zenicu

Hoćemo pobjedu!

S. Mlaćo
Fudbalska reprezentacija naše zemlje večeras počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Rival će biti selekcija Islanda, a susret se igra od 20:45 sati u Zenici.

Nadamo se da ćemo startati na najbolji mogući način, tj. pobjedom protiv vjerovatno direktnog konkurenta u borbi za drugo mjesto.

Selektor naše nogometne reprezentacije Faruk Hadžibegić jasno je istakao da je cilj Zmajeva šest bodova.

"Nema tajni. Naša reprezentacija je igrala u više sistema, s tri nazad, četiri nazad, pet u sredini, jednim ili dva centarfora. Poslije ove press konferencije imamo posljednji trening gdje ću definitivno odlučiti ko će igrati. Ima ih 25, a 23 mogu na listu. Jako dobro rade, žele dobar rezultat i toga sam ja svjestan.

Pokušat ćemo igrati ofanzivno koliko nam protivnik dozvoli s ciljem da odigramo na rezultat. Što kaže Edin, najbolje bi bilo krenuti pobjedom zbog morala i svega, ali i u slučaju pobjede nije sve završeno. Vi znate ekipu, ne možemo tu nešto mnogo izmisliti“, kazao je jučer Hadžibegić.

Dotakao se i Islanda.

Oglasi

"Stalno se provlači pitanje i konstatacija s kojom se ne slažem, da je Island danas slabiji nego prije pet godina. Nisu bili na velikim takmičenjima tako davno. Svaka generacija donosi nešto novo. Nova selekcija, novi elan, nova volja, nova motivacija, ako je bilo nekih trauma, ako tako smijem da kažem, danas ih nemaju.

Ja sam otišao da pogledam njihove prijateljske utakmice. Impresivno je bilo pogledati koliko trče i koliko su agresivni. Dao sam izjavu i toliko sam bio impresioniran da su oni mislili da sam ja rekao da će nas dobiti. Onda sam morao objasniti ljudima da sam bio na utakmici. Mi se spremamo po ideji koja nam izgleda najbolja, međutim, šta znamo šta protivnik sprema?

Momci jako dobro rade, imaju veliku želju, deset utakmica ima, najviše bih volio da krenemo s pobjedom. Vidjet ćemo do kraja dok definitivno ne odemo, ne bi trebalo donositi zaključke. Ako sutra uz pomoć dođemo do pobjede, a mislim da možemo, bit će lakše gledati taj horizont. Mi ćemo pokušati da pobijedimo, znači da ćemo ih napasti, pa koliko i oni dozvole."

I Islanđani imaju svoju računicu.

"Svi igramo da pobijedimo. Mislim da imamo ista očekivanja kao BiH i Slovačka. Bili smo zadovoljni grupom koju smo dobili, ali to ne znači da nas čeka lagan put. Čeka nas sutra teška utakmica, svjesni smo snage koju ima BiH. Uzbuđeni smo što kvalifikacije počinju, imamo ista očekivanja kao i ostale ekipe iz grupe. Mislim da će grupa biti dosta izjednačena, a naravno da ćemo mi pokušati da pobijedimo svaku utakmicu. Nismo tu da pravimo ekipu za budućnost i odustajemo od kvalifikacija. Idemo na pobjedu u svakom meču", rekao je selektor te reprezentacije Ammar Vidarsson.

Oglasi

Na pitanje novinara da li vjeruje da njegovi momci mogu slaviti u Zenici, rekao je.

 "U fudbalu možete pobijediti svaku utakmicu, ali možete i izgubiti svaku utakmicu. Kao što sam rekao znamo snagu BiH i kako su dobro igrali u Ligi nacija i osvojili tu grupu što dovoljno govori. No, u fudbalu uvijek postoje mogućnosti i ukoliko ne vjerujete u njih trebate ostati kući. Ovdje smo, jedva čekamo utakmicu, ali imamo mnogo poštovanja prema protivniku", dodao je.

Kapiten Islanda Aron Gunnarson govorio je i o kvalitetama reprezentacije naše zemlje.

"Od cijele ekipe prijeti opasnost. Individualci ne pobjeđuju sami utakmice, to radi cijeli tim. Moramo imati dobru utakmicu ako želimo pobjedu, ne gledamo individualce i pripremamo se za cijeli tim što se tiče bh. ekipe", kazao je Gunnarsson.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vjerujemo da će naši navijači ispuniti Bilino Polje od 20:45 sa jasnom porukom i gromoglasnim navijanjem 'hoćemo pobjedu!'.

Večeras u našoj grupi se sastaju i Portugal – Lihtenštajn, te Slovačka – Luksemburg.

Top Komentari

Drakula
Ne zanima nas reprezentacija samo Sarajevo. Da bogda izgubili 10 0
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi