Pogledajte kako izgledaju tribine Bilinog polja večeras

BiH protiv Islanda

Pogledajte kako izgledaju tribine Bilinog polja večeras

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Islanda, a tribine Bilinog polja nisu do kraja popunjene.

Zmajevi kreću zvanično u novi ciklus kvalifikacija, a prvi prepreka u grupi je Island. Podrška reprezentaciji BiH neće izostati, iako se stiče dojam da posjeta nije na nivou na kakvom je nekoć bila.

Navijači iz svih krajeva BiH doputovali su u Zenicu na utakmicu, a sa tribina će, kao i uvijek, meč pratiti i brojna poznata lica smještena u VIP ložu.

Bit će ovo ujedno prva utakmica pod vodstvom novog selektora Faruka Hadžibegića, koji ne može da računa na Edina Džeku, našeg najboljeg igrača i kapitena koji ima povredu leđa, a za ovaj meč izveo je sljedećih 11:

Šehić, Ahmedhodžić, Miličević, Saničanin, Dedić, Hadžiahmetović, Tahirović, Krunić, Gazibegović, Prevljak, Demirović

Interesantno da je od prve minute u postavi mladi Benjamin Tahirović, veznjak Rome, kojem je ovo ujedno i debi.

Kao kapiten našu reprezentaciju predvodit će Ibrahim Šehić.

Za Island igrat će Runarsson, Olafsson, Gretarsson, Magnusson, Palsson, Sigurdsson, Traustason, Haraldsson, Thorsteinsson, Gudmundsson, Finnbogason

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Selektor Faruk Hadžibegić je odlučio da na tribine pošalje Miroslava Stevanovića, momka koji je jedan od najstandardnijih reprezentativaca posljednjih nekoliko godina.

Nogometaša Servettea mnogi su vidjeli i u startnoj postavi protiv Islanda na toj poziciji desnog krila, a tek sada se postavlja pitanje šta planira selektor u večerašnjoj utakmici. Stevanovićevu dvadesetku večeras će nositi Jasmin Mešanović.

Top Komentari

nakopitam
Vise dobrih igraca na tribinama nego na terenu. Hadzibegicu šupčino prodana!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi