Izabran stadion za utakmicu BiH - Italija!

UEFA potvrdila

Izabran stadion za utakmicu BiH - Italija!

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će drugo izdanje Lige nacija završiti domaćom utakmicom protiv Italije.

Prvobitno je bilo planirano da se ta utakmica igra na stadionu Bilino polje, međutim NFSBiH je nakon susreta protiv Nizozemske odlučio da reprezentacija više ne igra u Zenici.

Generalni sekretar Nogometnog saveza Adnan Džemidžić uputio pismu gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću u kojem je naveo da zbog vrijeđanja reprezentacija više neće igrati u Zenici.

Kasumović je uzvratio rekavši da je Džemidžić "Dinina pudlica" i "huligan", čime su dodatno pokvareni odnosi na relaciji Zenica - NFSBiH.

Kao mjesto odigravanja utakmice BiH - Italija izabran je stadion Grbavica što je potvrdila i UEFA na svojoj zvaničnoj stranici.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Popularna Dolina ćupova će Zmajeve i Azzurre ugostiti 18. novembra, a početak utakmice je zakazan za 20:45 sati.

Tri dana ranije BiH će gostovati Nizozemskoj u petom kolu, dok će 12. novembra na stadionu Asim Ferhatović Hase biti domaćin Iranu u prijateljskom susretu.

Top Komentari

Zenicanin
Ne trebaim dati visena BP. Nek se sramote sa ovim polustadionom Grbavica
6 21
dragonBH
Ma nek igraju vise i u Nemili, samo nek pocnu pobjedjivat..
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi