Gibraltar i Andora korak ispred: Zmajevi među dva najveća autsajdera u četvrtom kolu kvalifikacija
FOTO: T. Hebib

Gostujemo Francuskoj

Gibraltar i Andora korak ispred: Zmajevi među dva najveća autsajdera u četvrtom kolu kvalifikacija

H. Zilić

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras u Strasbourgu očekuje utakmica četvrotg kola kvalifikacija za SP 2022. godine protiv selekcije Francuske.

Zmajevi u ovaj meč sa minimalnim šansama za pozitivan rezultat, a interesantno, prema svjetskim kladionicama naša selekcija je među dva najveća autsajdera u mečevima četvrtog kola.

Naime, kvota na trijumf Francuske je u rasponu od 1.10 do 1.20, što je najmanja kvota u četvrtom krugu.

Na trijumf Latvije protiv Gibraltara je kvota u rasponu od 1.25 do 1.35, dok je na trijumf Andore protiv San Marina raspon kvote 1.30 - 1.45.

Jedino manje šanse od BiH daje se selekciji Lihtenštajna protiv Njemačke, gdje je kvota na Nijemce u rapsonu 1.01 - 1.02.

Oglasi

Ovo je prvi put od naše nezavisnosti da se Zmajevi nalaze u ovako nezavidnoj poziciji pred kvalifikacioni meč, a igrali smo protiv mnogih evroskih velesila, gdje su nam prognozirane šanse i za iznenađenja, ali večeras smo daleko toga.

Ipak, u taboru naše selekcije su umjereni optimisti pred ovaj duel.

"Želimo da odigramo dobru utakmicu i moramo imati dosta samopouzdanja. Svi znamo kakvu ekipu ima Francuska i imamo veliko poštovanje prema njima. Što se tiče prošlog meča on nam služi da izvučemo neke pouke i da se što bolje pripremimo za sutrašnji. Igrači su zdravi, nemamo problema sa povredama i nadam se da će tako i ostati", poručio je selektor Ivaylo Petev pred meč.

Bh. selekcija je igrala već protiv Francuske u ovim kvalifikacijama kada smo se 31. marta sastali na Grbavici, a tada su Trikolori uspjeli da slave sa 1:0 golom Antoinea Griezmanna.

Kapiten Edin Džeko smatra da u večerašnjem meču moramo pokazati identično zalaganje kao u prvom kada smo minimalno poraženi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Francuska ima više individualnog kvaliteta od nas i mogu lakše da naprave razliku na terenu. Neće biti lako pred njihovim navijačima i sigurno da žele da budu prvi u grupi. Mi moramo kao u prošlom susretu da damo sve do sebe. Tada smo zaslužili više od onog što smo ostvarili, ali taj meč je prošlost i ne treba se vraćati na njega. Moramo da pružimo i više od maksimuma i samo tako možemo napraviti pozitivan rezultat", rekao je Džeko.

Kladionica Mozzart nudi vam mogućnost klađenja na ovaj meč uz zaista sjajne kvote. Prognozu meča OSTAVITE OVDJE.

Top Komentari

Koba84
****te grom u picku. Nekad se oni branili protiv nas i gle cuda gdje smo sad. Poredimo se sa Andorom eeeee alooooo ****m ti Dzeko zenu pa i ostalima. Tebi prvom posto si kapiten.
2 7
Dtox
Ali atmosfera je sjajna. Tako veli "strucnjak" Musa
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi