Zmajevi večeras u utakmici u kojoj im rijetko ko daje šanse za dobar rezultat

BiH protiv Francuske

Zmajevi večeras u utakmici u kojoj im rijetko ko daje šanse za dobar rezultat

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Izabranici Ivayla Peteva gostuju u Strasbourgu aktuelnom prvaku svijeta, reprezentaciji Francuske, gdje imaju ulogu apsolutnog autsajdera.

Niz od 13 utakmica bez pobjede doveo je Zmajeve do toga da gotovo niko ne vjeruje u dobar rezultat protiv Francuza i o ovoj utakmici gotovo navijači gotovo ni ne pričaju.

Ipak, u taboru naše selekcije su umjereni optimisti pred ovaj duel.

"Želimo da odigramo dobru utakmicu i moramo imati dosta samopouzdanja. Svi znamo kakvu ekipu ima Francuska i imamo veliko poštovanje prema njima. Što se tiče prošlog meča on nam služi da izvučemo neke pouke i da se što bolje pripremimo za sutrašnji. Igrači su zdravi, nemamo problema sa povredama i nadam se da će tako i ostati", poručio je selektor Ivaylo Petev pred meč.

Bh. selekcija je igrala već protiv Francuske u ovim kvalifikacijama kada smo se 31. marta sastali na Grbavici, a tada su Trikolori uspjeli da slave sa 1:0 golom Antoinea Griezmanna.

Oglasi

Kapiten Edin Džeko smatra da u večerašnjem meču moramo pokazati identično zalaganje kao u prvom kada smo minimalno poraženi.

"Francuska ima više individualnog kvaliteta od nas i mogu lakše da naprave razliku na terenu. Neće biti lako pred njihovim navijačima i sigurno da žele da budu prvi u grupi. Mi moramo kao u prošlom susretu da damo sve do sebe. Tada smo zaslužili više od onog što smo ostvarili, ali taj meč je prošlost i ne treba se vraćati na njega. Moramo da pružimo i više od maksimuma i samo tako možemo napraviti pozitivan rezultat", rekao je Džeko.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Susret Francuska - Bosna i Hercegovina igra se večeras od 20:45 sati.

Kladionica Mozzart nudi vam mogućnost klađenja na ovaj meč uz zaista sjajne kvote. Prognozu meča OSTAVITE OVDJE.

Top Komentari

edin_93
Podrška za naše igrače pa šta bude!!!
6 2
Ade1
Cuj igraju večeras e nek igraju i ja igram ako Bog da, posle ovoga zadnjeg spiska nema se tu sta gledati, poziva čovjek jedne te iste igrače koji već dvije godine nemogu da pobjede, Velež odigra 6 dobri evropskih utakmica on nikoga ne pozove sramota i ja da gledam tu mraku neću
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi