Petev sprema promjene na spisku: Vraća dvojicu Zmajeva, poziv otišao i u "Cvajtu"?

Utakmice Lige nacija

Petev sprema promjene na spisku: Vraća dvojicu Zmajeva, poziv otišao i u "Cvajtu"?

H. Zilić

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u junu očekuju četiri duela u okviru nove sezone Lige nacija.

Zmajevi će 4. juna igrati u gostima protiv Finske, 7. juna dočekujemo Rumuniju, 11. juna gostujemo Crnoj Gori i 14. juna dočekujemo selekciju Finske.

Ubitačan ritam nakon duge sezone bit će svakako nezgodan za fudbalere, ali vjerujemo da selektor Petev i stručni štab mogu što bolje spremiti naše reprezentativce za pakleni početak juna.

Zvaničan spisak reprezentacije za predstojeće akcije bit će objavljen sredinom naredne sedmice, a prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli na spisku će biti nekoliko promjena.

Navodno je selektor Petev pozive uputio prvotimcu Hanse iz Rostocka Harisu Duljeviću i prvotimcu belgijskog Cercle Bruggea Dini Hotiću, ali sve će biti jasnije nakon zvaničnog spiska. Pomenuti dvojac se i ranije spominjao u kontekstu reprezentativnih poziva od strane selektora Peteva.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ovo bi moglo značiti da će Petev i promijeniti formaciju jer bi prema ovome u sastavu imao dosta krila, a na spisku će se naći i Dinamov Luka Menalo, kao i najbolji sistent Evrope Miroslav Stevanović iz Servettea.

Naša selekcija je u Ligi B Lige nacija, a ovaj ciklus koji se igra u junu i septembru bit će veoma značajan i za ugiravanje ekipe obzirom da nas u martu 2023. godine očekuje i početak kvalifikacija za EURO 2024. godine kojem će domaćin biti Njemačka.

Top Komentari

saju701
Sta kaze kapiten sto se ne zove Djuric ?E kapitenu moj ne valja ti posao.
6 0
Travutre
Kad neko spomene ime Haris Duljevic ospem se sav. U nasoj Premier Ligi BiH ima bar 20 igraca boljih od njega.Covjek gdje god je dosao bio je na klupi. Uz sve to kad se sjetim one tekme protiv Finske kad je tek usao u igru u 80' minuti kad ga je Pukki pretrčao kao da ne postoji.A taj isti Pukki igrao 80' minuta punim tempom. Dok god menadzeri guraju svoje igrace u repku od nas nema hl****. Nasa repka je spala na ovaj nivo bas upravo zbog ovakvih kao Duljevic.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi