"Zašto Bosna? Nisam želio da čekam poziv do 30. godine..."

Kaže da ima veće ambicije od toga

"Zašto Bosna? Nisam želio da čekam poziv do 30. godine..."

A. Čaušević

Fudbalska reprezetnacija BiH je dobila dva velika pojačanja za naredne godine, međutim to će morati pokazati i na terenu jer je teren jedino mjerilo. 

Anel Ahmedhodžić i Dennis Hadžikadunić su mladi štoperi koji su prošli omladinske selekcije Švedske, ali su izabrali A reprezetnaciju naše zemlje.

U razgovoru za švedske medije Hadžikadunić je otkrio razloge zašto je izabrao Bosnu i Hercegovinu prije nacionalnog tima skandinavske zemlje.

"Bosna je pokazala veliki interes, posebno nakon mojih dobrih igara u Rusiji, dok su Šveđani šutili i nadali se najboljem".

"Nije mi bila namjera da čekam debi u reprezentaciji Švedske u 30. godini. Imam veće ambicije od toga. Osjećam da se u Bosni dešava nešto dobro i željeli su me dugo vremena", kazao je Hadžikadunić.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Radi se o timu sa nekoliko svjetskih zvijezda. Igrali su dobro u posljednje dvije utakmice Lige nacija. Bosna ima dobrog selektora i imepresioniran sam kako smo dobro igrali", poručio je mladi štoper.

Hadžikadunić i Ahmedhodžić bi pravo nastupa za bh. reprezetnaciju trebali imati u oktobru kada se igra baraž za Euro te nastavak takmičenja u Ligi nacija.

Top Komentari

Shik
Välkommen i dobro nam dosli momci...
11 0
PeppermintSA
I kao što biva, ovaj dvojac će biti prevara ili osrednji tandem - tipa Bičakčića i Šunjića, a onaj mali što nas je odbio iz Ciriha će ispasti odličan.
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi