BiH osigurala napredak na FIFA rang listi
Zmajevi se, polako ali sigurno, vraćaju među najbolje rangirane selekcije svijeta

Nakon pobjede nad Sjevernom Irskom

BiH osigurala napredak na FIFA rang listi

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u seriji je od osam utakmica bez poraza, što je podatak kakvim se baš i nismo mogli često pohvaliti od osamostaljenja.

Sve se to odražava i na plasman na FIFA rang listi, na kojoj bi BiH od ponedjeljka trebala zauzimati 31. mjesto.

Po trenutnoj rang listi, naša reprezentacija se nalazi na 34. mjestu a pobjeda nad Sjevernom Irskom bi nam trebala osigurati pomak od tri pozicije.

Zmajevi su zlatne godine proživljavali između 2012. i 2014. godine, a naš najbolji plasman na FIFA-inoj listi zabilježen je u augustu 2013. godine kada smo bili na 13. mjestu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Podsjetimo, BiH je zahvaljujući pobjedama u Ligi nacija osigurala mjesto u drugoj jakosnoj skupini pred žrijebanje kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će uslijediti početkom decembra.

Top Komentari

Zoilomas
I te sve zahvaljujuci dzeki
49 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi