Da je bilo pravde, danas se ne bi ni pisalo o rekordu Španije
Da nije bilo Marchene i gola u 97. minuti, vjerovatno bismo nekad, kao pravi navijači, i zaboravili na tu pobjedu, ovako smo remi zapamtili za cijeli život.

Da ga Marchena nije zabio, igralo bi se i večeras

Da je bilo pravde, danas se ne bi ni pisalo o rekordu Španije

Cijeli svijet se od sinoć divi zaista impresivnom rekordu fudbalske reprezentacije Španije.

Španci su sinoć u okviru Lige nacija poraženi na domaćem terenu od Engleske sa 3:2 i na taj način je prekinut njihov nevjerovatan niz od čak 15 godina bez poraza na domaćem terenu u takmičarskim mečevima.

Rijetko ko je znao za taj podatak do sinoć, ali samo navijači iz Bosne i Hercegovine znaju da do tog rekorda nije trebalo ni doći.

Ne sjećaju se vjerovatno danas ni sudac Steve Bennett da je prudužio meč Španija - BiH šest minuta, a ni defanzivcu Carlosu Marcheni vjerovatno nije prva misao ujutru onaj gol u sedmoj minuti nadoknade, ali zato se sjećaju Bešlija, Tolja, Barbarez, Misimović, Slišković...

Na ljeto 2005. godine smo bili nadomak trijumfa na Mestalli protiv Španije u kvalifikacijama za Mundijal u Njemačkoj, ali sudac Bennett je tada odlučio da će se igrati cijelu noć dok Španci ne izjednače.

Vodili smo 1:0, a muka nas je poštedio Carlos Marchena u 97. minuti kada je izjednačio, jer da nije ko zna koliko bi još morali pretrčati naši igrači dok se sudac ne sjeti da treba odsvirati kraj.

Podsjetimo da je tada BiH povela preko Zvjezdana Misimovića pred kraj provg poluvremena, a da smo meč završili sa devet igrača jer su crvene kartone dobili Nedim Halilović i Mirsad Bešlija. Osim toga, dobili smo i sedam žutih.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Čisto da utvrdimo - da je bilo pravde, Španci su posljednji poraz na domaćem terenu u takmičarskim mečevima trebali doživjeti te 2005. godine od nas, a ne 2003. godine od Grčke. Ali, očito nije bilo suđeno da tako bude...

Top Komentari

neo
Zar nije Dedic branio ☺
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi