"BiH? Pa nisu Njemačka ili Holandija..."

Stigle prve "prijetnje" iz Sjeverne Irske

"BiH? Pa nisu Njemačka ili Holandija..."

E. Škorić

Napadač Sjeverne Irske i Hull Cityja Josh Magennis govorio je o baražu koji slijedi.

Sjeverna Irska će 26. marta gostovati u Zenici protiv BiH u polufinalu baraža Lige nacija kroz koji se može plasirati na Euro. Pobjednika duela BiH - Sjeverna Irska čeka finale protiv pobjednika meča Slovačka - Rep. Irska, a finale se igra u Zenici, odnosno u BiH.

Sjeverna Irska nije neka nogometna sila, no već smo dva puta imali teške obračune s njima u Ligi nacija, a također su kroz kvalifikacije za EP pokazali da imaju snagu. Holandija ih je jedva nadmašila u grupi...

"Ponekad je postojala stigma o naciji poput Sjeverne Irske, ali ako nas neko uzme zdravo za gotovo, pobijedit ćemo ga, posebno timove koji nisu na tako pravoj elitnoj razini kao što su Njemačka i Holandija", kazao je Magennis, dodavši:

"Igrali smo protiv ekipa poput Bjelorusije i Estonije, pobjeđivali kod kuće i u gostima. Možda nisu najljepši nastupi, ali našli smo način da pobijedimo".

Sjeverna Irska je dva puta izgubila od BiH u Ligi nacija prošla sezone, ali je imala 68 posto posjeda lopte i čak 26 udaraca prema golu na Windsor Parku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nisu na istoj razini kao Holandija i Njemačka i o njima znamo sve nakon utakmica Lige nacija. Oni će sigurno imati želju i osjećaj da nas mogu pobijediti, mi isto tako. Mi se već sada veselimo toj utakmici u martu. Imamo i više nego dovoljno kvalitete da odemo na Evropsko prvenstvo", istakao je Magennis.

Utakmica se igra 26. marta, a finale je na programu pet dana kasnije. Evropsko prvenstvo počinje 12. jula i trajat će do 12. jula 2020. godine.

Promo

Top Komentari

criticos
imaju puno pravo da se uzdizu i budu nadmeni. njima je premija sto su nas izvukli. sretniji ne mogu biti. sama cinjenica da su nas demontirali armenci, a fudbalske lekcije ocitali finci i c tim grcke im daje za pravo da im se k**** dize na nas. kod nas se nista sustinski nece promijeniti, mi i dalje nade polazemo u visu silu i dace Bog, zanemarujuci stvarni problem, strucnost i javasluk koji vlada u i oko repke. mi smo protivnik za pozeliti.
19 1
Haroni
Neće se valjda finale igrat u Zenici ako nas S. Irci elimiraju u polufinalu
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi