Dediću i Džeki bio sretan, ali BiH deklasirana kada je sudio - Poznat sudija za meč protiv Portugala

Turčin na centru

Dediću i Džeki bio sretan, ali BiH deklasirana kada je sudio - Poznat sudija za meč protiv Portugala

Eldar Ganibegović

Dva dana prije utakmice fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Portugala, poznato je i ko će suditi tu utakmicu. UEFA je odlučila da u Zenici sudi ekipa iz Turske.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 16. oktobra u Zenici dočekuje Portugal. U pitanju je utakmica 8. kola kvalifikacija za EURO.

UEFA je odredila sudije za tu utakmicu. Glavni sudac, kao i pomoćnici su iz Turske, dok će u VAR sobi biti Francuz, kome će asistirati Turčin.

Halil Umut Meler je glavni sudija, a pomagat će mu Mustafa Eyisoy i Kerem Ersoy. Četvrti sudija je Arda Kardeşler.

Benoît Millot iz Francuske je, dakle, u VAR sobi, a njegov asistent biti će Alper Ulusoy.

Oglasi

Kada je 37-godišnji Meler u pitanju, on je od 2017. godine FIFA-in sudija. Dvije godine ranije počeo je suditi u turskoj Super Ligi.

Bosni i Hercegovini je već sudio i to u septembru prošle godine kada smo rasterećeni u posljednjem kolu Lige nacija rezultatom 4:1 deklasirani u Bukureštu od Rumunije.

Ove sezone je bio sretan dvojici naših reprezentativaca. Sudio je meč 1. kola Lige prvaka kada je Amar Dedić sa svojim Salzburgom s 0:2 slavio kod Benfice, a na tom meču je svirao dva penala i dao crveni karton.

Sudio je i utakmicu 5. kola turske Super Lige kada je Fenerbahče s 3:2 bio bolji od Antalyaspora, a Edin Džeko je postigao gol i upisao asistenciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmica Bosna i Hercegovina - Portugal igra se 16. oktobra s početkom od 20:45. Našoj reprezentaciji potrebne su tri pobjede u preostala tri susreta uz kiks Slovačke u jednom od naredna dva meča za direktan plasman.

Top Komentari

Drakula
0 8 ako bog da
0 1
SamoSiroki
Čim se mi zamaramo ko nam sudi.. A sve naopako od a do ž
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi