Petev danas objavljuje spisak

Zakazana press konferencija

Petev danas objavljuje spisak

S. Mlaćo
Selektor nogometne reprezentacije naše zemlje Ivaylo Petev danas će objaviti spisak za kvalifikacijske duele sa Francuskom te Kazahstanom, ali i prijateljski meč sa Kuvajtom.

Press konferencija u prostorijama Saveza biće održana u 11:30 sati.

Selektor će na konferenciji zvanično saopštiti spisak igrača za kvalifikacione susrete za SP sa Francuskom i Kazakhstanom, te prijateljski meč protiv Kuvajta.

Podsjetimo, Zmajevi nakon dva kola imaju samo bod u grupi D, a lider ja Francuska sa sedam bodova iz tri utakmice.

Duel protiv Francuske na programu je prvog septembra 2021. u 20.45 na stadionu „La Meinau“ u Strasbourgu, utakmica sa Kazakhstanom igra se 07. 09. na Bilinom polju u Zenici, kao i meč protiv Kuvajta tri dana ranije (04.09.).

Očekuje se da na spisku ne bude velikih promjena u odnosu na raniji period, ali jasno je da će pojedini reprezentativci zbog neigranja u klubovima ostati bez poziva.

Atromitos potvrdio poziv Piriću

Iz redova grčkog Atromitosa potvrdili su da je poziv stigao golmanu Kenanu Piriću.

Pirić je ovog ljeta napustio Maribor i skrasio se u Atromitosu, a sada je ponovo na spisku Peteva.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Do sada je ovaj 27-godišnji Tuzlak upisao pet nastupa za reprezentaciju.

Očekuje se da Petev od golmana sutra pozove i Ibrahima Šehića, te Nikolu Vasilja, a postoji mogućnost da pozvan bude i Vladan Kovačević, s obzirom da bi u tri utakmice više reprezentativaca trebalo dobiti određenu minutažu. Oni koji nastupu protiv Francuske, vjerovatno neće biti u kombinaciji za prijateljski meč sa Kuvajtom, gdje će selektor isprobati neka nova imena.

Promo

Top Komentari

Kapak
Bas me nije briga. Nekada sam cekao tekme repke sad me nije briga
14 0
Brazuka
Vicin mafijas
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi