Objavljena nova FIFA rang lista: BiH sve niže

Daleko od vrha

Objavljena nova FIFA rang lista: BiH sve niže

E. Škorić

Belgija je i dalje prva, Brazil na drugom mjestu.

Danas je objavljena najnovija rang lista najboljih reprezentacija svijeta, a na istoj Bosna i Hercegovina zauzima 58. mjesto, što znači da su Zmajevi nazadovali za tri mjesta.

Ovo je istovremeno i najlošiji rejting bh. nacionalnog tima u posljednjih više od deceniju.

Kada je riječ o selekcijama u regionu, Hrvatska je najbolje plasirana i zauzima 18. mjesto, Srbija je 29., dok je Crna Gora na 67. mjestu, a Sjeverna Makedonija je sada 72.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Belgija je i dalje prva, slijede Brazil, Francuska, Engleska, Italija, Argentina, Španija, Portugal, a među 10 najboljih na svijetu su još Meksiko i SAD.

Što se bh. reprezentacije tiče, zaista je daleko od vrha, a najbolji smo bili u augustu 2013. godine, kada smo zauzimali 13. mjesto na FIFA rang listi. Najgora pozicija bili smo 1996. godine, kao 173., ali ipak tada se tek počela stvarati reprezentacija BiH kao samostalna.

Top Komentari

Ante G.
Na osnovu cega bi bosna bila bolje plasirana? Smijesno, tuzno, zalosno=bosna.
3 1
Veliki pad od Zmajeva do Gavrana, sad su postali obicni Gavrani, dobro napredujemo cilj je da budemo 100-ti na listi, kad smo ono pobijedili zaboravio sam, trebamo dogovoriti tekmu protiv San Marina, valda cemo ih pobijediti, obzirom koliko se ulaze u sport, za ocekivat su ovakvi rezultati. Zalosno je da je jedna Jamajka ispred nas na FIFA listi.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti