BiH u drugom potu, da li bi ovo bila najbolja grupa za Zmajeve?

Sve je spremno za žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

BiH u drugom potu, da li bi ovo bila najbolja grupa za Zmajeve?

E. Škorić

Kompletirana je večeras Liga nacija, pa smo dobili posložene reprezentacije po potovima pred žrijeb u Dublinu.

Dublin će 2. decembra biti domaćin žrijebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a BiH će se naći u drugom potu ili šeširu zajedno s Njemačkom, Austrijom, Češkom, Danskom, Isandom, Švedskom, Ukrajinom i Walesom. Dakle, protiv ovih selekcija Zmajevi ne mogu igrati kvalifikacije.

U odabranom društvu, onom prvom potu, nalaze se Švicarska, Holandija, Portugal, Engleska, Belgija, Francuska, Španija, Italija, Hrvatska i Poljska.

Sada već možemo da se igramo i da slažemo idealnu grupu za Zmajeve u kvalifikacijama, koje su na programu od marta 2019. do marta 2020. godine. Na kraju će 24 selekcije igrati na EP-u koje se igra u nekoliko država. Ovo je za Kosovo prvi put da igra kvalifikacije za EP.

Hajde da pokušamo da formiramo najlakšu potencijalnu grupu za naše Zmajeve. Iz prvog šešira bismo izabrali Švicarsku, iz trećeg Finsku, zatim Estoniju iz četvrtog, Gibraltar iz petog i San Marino iz šestog šešira ili pota.

Naravno, ne bi bilo zgodno imati ovakvu grupu: Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora... 

Ipak, kako god, radujemo se 2. decembru i žrijebu, a pozicija u drugom potu uveliko nam pomaže da se lakše otisnemo do Evropskog prvesntva, po prvi put u povijesti naše reprezentacije.

Pot 1: Švicarska, Holandija, Portugal, Engleska, Belgija, Francuska, Španija, Italija, Hrvatska, Poljska.

Pot 2: Finska, Sjeverna Irska, Norveška, Republika Irska, Srbija, Slovačka, Turska, Bugarska, Izrael, Škotska

Pot 3: Slovačka, Turska, Irska, Sjeverna Irska, Škotska, Norveška, Srbija, Finska, Bugarska, Izrael.

Pot 4: Mađarska, Rumunija, Grčka, Albanija, Crna Gora, Kipar, Estonija, Slovenija, Livanija, Gruzija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pot 5: Makedonija, Kosovo, Bjelorusija, Luksemburg, Armenija, Azerbejdžan, Kazahstan, Moldavija, Gibraltar, Farski Otoci

Pot 6: Latvija, Lihtenštajn, Andora, Malta, San Marino.

Top Komentari

Medo-Brundo
Pa vi rekoste da protiv Kosova ne mozemo igrati. Sta sada bi?
36 3
zlatni
Nisam znao da Slovenija ima A i B repku.
24 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi