BiH u grupi sa Sjevernom Irskom i Austrijom

Kreće novo takmičenje

BiH u grupi sa Sjevernom Irskom i Austrijom · Udarna vijest

Danas je u Lozani održan žrijeb grupa Lige nacija, novog UEFA-inog takmičenja koje će u budućnosti zamijeniti prijateljske utakmice reprezentacija.

U Ligi nacija će nastupiti 55 evropskih reprezentacija, a one će se boriti za četiri mjesta koje vode na Evropsko prvenstvo.

Svoje protivnike je saznala i reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je uoči žrijeba bila smještena u drugu jakosnu grupu (B).

BiH će u Ligi nacija biti u grupi B3 sa Sjevernom Irskom i Austrijom.

Grupa B1: Češka, Ukrajina, Slovačka
Grupa B2: Turska, Švedska, Rusija
Grupa B3: S. Irska, Bosna i Hercegovina, Austrija
Grupa B4: Danska, R. Irska, Vels.

Utakmice mini-grupne faze igraju se u septembru, oktobru i novembru 2018. (šest utakmica). Pobjednici grupa će u junu 2019. igrati na završnom turniru (polufinale, finale i utakmica za 3. mjesto).

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo igrat će se u pet termina u 2019. godini i putem istog će plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta izboriti 20 reprezentacija. Četiri mjesta rezervisana su za Ligu nacija, odnosno kroz dodatne kvalifikacije u martu 2020. godine plasman na EP će izboriti 4 reprezentacija.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:






NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi