Najavljivali ga u reprezentaciji BiH, ali debitovao je za drugu selekciju i poigrao se sa Slovencima

Roditelji su mu iz Srebrenice, a Misimović mu je najavio poziv prošle godine

Najavljivali ga u reprezentaciji BiH, ali debitovao je za drugu selekciju i poigrao se sa Slovencima

Samir Mlaćo

Iz nogometne reprezentacije naše zemlje najavljivali su da će Esmir Bajrakterević uskoro debitovati za A reprezentaciju naše zemlje.

Sve je navodno bilo spremno da talentovani nogometaš iz SAD-a dobije poziv, no nije se to desilo. Bajraktarević je sada debitovao za A selekciju SAD-a u prijateljskom meču protiv Slovenije.

Slovenci su slavili 1:0, a Bajraktarević je zaigrao posljednjih pola sata igre. Prema objavama na društvenim mrežama, imao je nekoliko sjajnih poteza, pokazao veliku želju za nadmudrivanje, što možete i vidjeti.

"Bio sam u kontaktu s njim, on je 2005. godište i ima pravo još uvijek da igra za juniorsku selekciju, ali će dobiti poziv za mladu reprezentaciju BiH. Trebao bi biti na spisku za ove prijateljske utakmice u junu. Riješavamo papirologiju oko pasoša i sve ostalo što je potrebno da stekne pravo nastupa", kazao nam je Zvjezdan Misimović za SportSport.ba na ljeto prošle godine.

I sam nogometaš nije krio želju da zaigra za Zmajeve, no Amerikanci su bili brži. Dali su mu povjerenje i šansu, pa je sada veoma upitno da li će 'izdati' ovu zemlju i zagrati za našu reprezentaciju.

Oglasi

Esmir je rođen u SAD-u 2005. godine, a njegovi roditelji su iz Srebrenice. Trenutno nastupa u MLS-u i član je New Englanda.

Misimović je kasnije govorio da će Bajraktarević prvo zaigrati za U-21 selekciju naše zemlje, a Amerikanci su ga odmah prebacili na seniore.

Bajrakterević igra na poziciji desnog krila, ali može pokriti i lijevo krilo, te igrati u veznom redu.

Ranije je nastupao za juniorsku reprezentaciju Amerike za koju je odigrao ukupno tri utakmice i zabio je jedan pogodak.

Da li ćemo izgubiti još jednog Zmaja ostaje da se vidi. Pokazat će vrijeme, no pitanje je da li je realno očekivati da Bajraktarević sada promijeni odluku. Pitanje je i koliko su u našem Savezu uopšte uporni, jer jasno je da su i drugi "budni" i itekako gledaju svoju budućnost.

Mi to radimo sporo, vrlo često i prespavamo, pa izgubimo talente, zbog kojih se kasnije kajemo. A naših igrača po svijetu je sve manje. Pitanje je i kakva nam je budućnost kada sidro dignu Edin Džeko, Miralem Pjanić, Sead Kolašinac i drugi nešto stariji igrači.

Ko će tada predvoditi reprezentaciju koja je ionako u velikom padu. Selektore mijenjamo, strategije godinama nemamo, pa su i rezultati sasvim realni.

Top Komentari

Drakula
Bravo decko kakva BiH. Lopovi
1 0
enko
Samo kod nas neko glupo ustaljeno pravilo da igrac ako jevvrhunski kadet ili junior treba da igra za juniore, mladu reprezentaciju.pa kod nas bi mesintek zaigrao.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi