Lulić kao najbolji strijelac poručio: Ja sam pravi Švicarac!
Lulić u dresu reprezntacije BiH

Donio je pobjednički pehar Švicarcima

Lulić kao najbolji strijelac poručio: Ja sam pravi Švicarac!

Samir Mlaćo

Nekadašnji bh. reprezentativac Senad Lulić i u Švicarskoj se osjeća kao u svojoj kući.

Iako redovno pokazuje emocije kada dođe u našu zemlju, Lulić je sada nastupio za Švicarsku u fudbalu na snijegu. U finalu su Švicarci savladali Njemačku 3:1, a Lulić pokazao klasu i bio na čelu liste strijelaca.

Postigao je Lulić sedam golova, kao i Nijemac Patrick Helmes, a švicarski Blick je napravio posebnu reportuažu o ovom događaju.

U prvom planu je između ostalih bio Lulić.

"Vrlo slatko. Uvijek je lijepo u finalu igrati protiv Njemačke. A onda slaviti", rekao je defanzivac Alain Nef.

Riječ je dobio i Lulić. Popularni Blick je podsjetio da je on 57 puta igrao za BiH.

Oglasi

"Zar ne?", pitali su Lulića, a onda sasvim jasan odgovor.

"Naravno. Ali ja sam pravi Švicarac. Sa pasošem i ostalim stvarima. Odrastao sam ovdje i živim ovdje", rekao je Lulić.

Treće mjesto na ovom talmičenju osvojila je Nizozemska. Bio je tu i legendarni Danac Peter Schmeichel, pa su sigurno svi uživali.

Lulić je ime u svijetu nogometa stekao igrama u Laziju, gdje je bio deset godina. Nastupao je ranije za Young Boys i Grasshopers, te neke manje švicarske timove.

U Seriji A upisao je čak 282 nastupa i navijači Lazija su ga mnogo cijenili, a sigurno je tako i danas. U reprezentaciji naše zemlje pored navedenih 57 nastupa dodao je i četiri pogotka. Ostat će upamćen po razgovoru uoči meča Lazija i Intera kada je na temu reprezentacije govorio sa slovenskim golmanom Samirom Handanovićem.

Kod nas je reprezentacija kao da dođeš na odmor. Jedeš kolače, porodica, pokloni…, onda idu utakmice i tu si mrtav", rekao je tada Lulić, a sve su zabilježile kamere koji on nije uočio.

Svi navijači BiH su bili razočarani zbog ovih riječi Lulića, no on je mnogima samo otvorio oči.

Top Komentari

Gr0hot
Pusi ***** na sred te svicarske
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi