Bihać na nogama: Jedinstvo najavljuje povratak, Fajić ima posebnu poruku

Predstavljanje pred novu sezonu

Bihać na nogama: Jedinstvo najavljuje povratak, Fajić ima posebnu poruku

E. Škorić

U NK Jedinstvo iz Bihaća imaju velike planove, a uostalom dovođenje napadača kakav je Nusmir Fajić to najbolje pokazuje.

U Bihaću je danas predstavljena uprava kluba, stručni štab i znatno jači igrački kadar. Čini se da je Bihać u euforiji, a Jedinstvo nakon dugo godina može da se smatra jednim od kandidata za povratak u Premijer ligu.

"U klub sam se vratio s jasnim ciljem, a to je da Jedinstvo vratimo u elitni rang bosanskohercegovačkog nogometa, gdje mu je i mjesto. Osigurali smo finansijsku konstrukciju za jesenji dio sezone, doveli kvalitetna pojačanja, a vrlo brzo ćemo krenuti i s infrastrukturnim projektima koji su neophodni za ostvarenje svih naših želja i ciljeva. Upravnoj strukturi smo pridružili ljude s autoritetom, koji razumiju fudbal i koji mogu doprinijeti klupskom napretku", rekao je predsjednik bihaćkog kluba Hamdija Abdić.

Trener Muhamed Berberović također je iznio visoke ambicije, a u njegov roster dospjelo je 11 pojačanja.

Najzvučnija nova imena u crveno - bijelom dresu su sigurno Nusmir Fajić, Dženan Haračić, Vlado Koprivica, Bojan Kremenović, Ivan Tankuljić i Ivan Olić.

"Danas je već 37. dan trenažnog procesa i većina igrača je u optimalnoj - takmičarskoj formi. Igrači koji su nam se kasnije priključili vrlo brzo će biti spremni za ligaške izazove. Najvažnije je da nemamo problema s povredama, tako da smo vrlo optimistični. Želimo odmah od starta pokazati da smo najjača ekipa u ligi", izjavio je Berberović.

Riječ je uzeo i Fajić, sjajni golgeter koji je igrao u Veležu prošle sezone, a u svoj nekadašnji klub dolazi kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Vratio sam se tamo gdje sam na neki način napravio prve ozbiljne korake. Izuzetno sam zadovoljan onim što sam zatekao, odnosno ozbiljnošću uprave i kvalitetom saigrača. Ne znam hoću li ponoviti sezonu s 28 golova kao u Veležu prije dvije godine, ali učiniću sve da bude tako. Imamo jasno definisan cilj i tako ćemo se ponašati odmah od prve utakmice", dodao je Fajić.

Jedinstvo u subotu dočekuje GOŠK i to će ujedno biti derbi na otvaranju nove sezone Prve lige FBiH.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

_admirr.x
Sretno Jedinstvo !
3 1
enko
SILA NEBESKA.SAMO NAPRED ,NA STARE STAZE,SRETNO.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi