Bijeljinac koji je spavao u gepeku pravi transfer u - Bayern?
O transferu u bavarski klub počelo je da se špekuliše kada je Niko Kovač preuzeo dirigentsku palicu na Allianz Areni (Foto: EPA)

Malo ko zna za njegove besane noći

Bijeljinac koji je spavao u gepeku pravi transfer u - Bayern?

Pet pogodaka kojih je Luka Jović nedavno postigao u meču između Eintrachta i Fortune Dusseldorf (7:1) probudili su veliko interesovanje evropskih velikana.

Ovaj mladi nogometaš koji je rođen u BiH je samim tim postao i prvi Srbin koji je zabio hat-trick u Bundesligi, a sa samo 20 godina je postao i najmlađi igrač koji je postigao pet pogodaka u historiji jedne od najjačih liga, te prvi nogometaš Eintrachta kojem je to ikad uspjelo.

Ne čudi stoga što se za njegove usluge već sada interesuju najveći klubovi današnjice, među kojima je i Bayern, pogotovo otkako je na čelu Niko Kovač koji ga je upravo 'stvorio' za vrijeme vođenja Eintrachta. Već sada se barata sa obeštećenjem od 30 do 40 miliona eura koliko Eintracht traži, a u današnjem nogometu to nije previsoka cijena za ovakvog igrača, pa bi Bavarci to sasvim sigurno lako iskeširali.

I dok bi mnogi njegovi vršnjaci željeli po svaku cijenu da karijeru nastave u velikom Bayernu, mladi Jović uopšte ne žuri, jer je još kao dijete rođeno u selu Batar nedaleko od Bijeljine osjetio sve i očvrsnuo. Kada je tek stigao u Crvenu zvezdu mnogi su se divili njegovom umijeću, lakoći postizanja pogodaka, ali malo je ko znao za njegove besane noći, odnosno da je spavao u - automobilu.

"I danas imam 'Passat', karavan, kojim sam Luku šest godina dovozio u Beograd. Taj automobil me nikada nije ostavio na putu... Ma kad se samo sjetim...", ispričao je prije nekoliko godina Lukin otac Milan, koji ni uslijed nedostatka finansijskih sredstava nije dozvoljavao sinu da odustane, pa nastavio:

"Spavali smo u tom 'Passatu'. Oborim zadnje sjedište, ponesem od kuće jastuk i ćebe i Luki napravim krevet. Tako smo čekali utakmice, jer smo iz Batara morali da krenemo ranije. Sjećam se da je jedan vikend igrao dvije utakmice, prvu u subotu po podne, a drugu u nedjelju rano ujutru. Nije nam se isplatilo da se vraćamo preko Drine. Dotjerao sam automobil ispred južne tribine i tu smo proveli noć. Palio sam ga često da se mali ne bi smrzao. Prilazili su nam portiri da vide šta se dešava, čak su nas gledali i ljudi koji čeprkaju po kontejnerima... Svi su se čudili."

O Joviću će se sigurno još mnogo čitati i u budućnosti, preduslov je naravno da nastavi sa dobrim partijama, a ove sezone je na osam utakmica u Bundesligi postigao sedam pogodaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArminA
Ne moze Srbin biti iz Bijeljine ,Srbin je iz drzave Srbije ,to neko treba pojasniti ovim glupim novinarima...
68 33
Naravno taj Bijelinac ce izabrati izabrati reprezentaciju Srbije umjesto BiH reprezentacije, ali ukoliko ne bude mu reprezentacije Srbije nudila da zaigra za Srbiju, onda ce taj Bijeljinac izabrati da zaigra za BiH kao rezevna opcija, BiH je bila uvijek svakom Katoliku Bosancu i Pravoslavnom Bosancu rezevna opcija, nikad glavna opcija. Da u Bijeljini zivi srpsko stanovnistvo onda bi se zvala Beljina ili Belina a ne Bijeljina kao sto i jeste, sto je na osnovu pravog originalnog naziva Bijeljina, da u Bijeljini zivi apsolutna vecina Bosanaca pravoslavaca i mali procenat Bosnaca ili Bosnjaka Muslimana. Ko god se slaze sa mnom nadam sedobit cu pozitivni feedback ili like ( lajk).
39 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi