Bilbao pobjedom nastavio borbu za Evropa ligu, nove minute za Kenana Kodru

Baskijski tim bi se čak mogao uključiti i u borbu za Ligu prvaka

Bilbao pobjedom nastavio borbu za Evropa ligu, nove minute za Kenana Kodru

S. Pašalić

Nogometaši Athletic Bilbaa su u 34. kolu španske Primere stigli na gostovanje kod Leganesa i ostvarili pobjedu rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme je bilo dosta izjednačeno u kojem su obje ekipe imale svoje prilike da dođu do vodstva. Bilbao je u 43. minuti jednu takvu i iskoristio nakon što je Lekue izveo korner, a igrač Leganesa En Nesyri poslao loptu u svoju mrežu.

U nastavku je Leganes zaigrao nešto bolje te je više napadao na gol gostiju, a najbolju priliku domaći su imali u 84. minuti kada je Nabil El Zhar dobro pucao sa vrha šesnaesterca, ali je lopta otišla iznad prečke.

Ostalo je 1:0 za Athletic koji nako ove pobjede ima 49 bodova i nalazi se na 7. mjestu te zaostaje samo pet bodova za Getafeom koji je nalazi na 4. mjestu koje vodi u Ligu prvaka. Kenan Kodro je u ekipi Bilbaa ušao u igru u 80. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U drugoj utakmici Espanyol i Celta su odigrali 1:1. Poveo je Espanyol u 33. minuti, a strijelac je bio Wu Lei, a Gomez je u 72. minuti postavio konačnih 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti