Kenan Kodro zaigrao u baskijskom derbiju, ali nema razloga da bude sretan

La Liga

Kenan Kodro zaigrao u baskijskom derbiju, ali nema razloga da bude sretan

E. Škorić

Baskijski derbi između Athletica i Real Sociedada odigran je danas San Mamesu u Bilbau, gdje je domaćin poražen s 1:0.

Očekivano, utakmica u kojoj se ginulo za svaku loptu, u kojoj je pokazan veliki broj javnih opomena i u kojoj je na kraju trijumf odnio Sociedad, koji je u ovom trenutku očigledno kvalitetniji od Athletica.

Zanimljivo da je gol odluke pao već u petoj minuti. Portu se dobro pozicionirao i matirao domaćeg golmana nakon lijepe akcije gostiju i ubačaja s lijeve stane.

Iako je do kraja bilo pregršt uzbudljivih situacija, opasnih napada, tresao se i okvir gola više puta, ostalo je 1:0 za goste iz San Sebastiana koji su sada učvršćeni na trećem mjestu sa 29 bodova. Ispred su Real Madrid s 33 i Atletico s 35 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bh. reprezentativac Kenan Kodro dobio je priliku u dresu Athletica od 85. mintue, ali nije uspio ništa da promijeni.

[streamable]https://streamable.com/cr418k[/streamable]

Top Komentari

Sanska_Prangija
Pa prije cemo mi ovdje promjenuti rezultat u 85min. Skupimo zajedno jednu 20milja i odigramo da ce bilbao ostati pobjednik. U najkasnije 93' ce bilbao da dobije penal ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi