Bilbao stigao dva gola zaostatka, Navas je junak Levantea

Završene su posljednje dvije utakmice 11. kola Primere

Bilbao stigao dva gola zaostatka, Navas je junak Levantea

Athletic Bilbao i Elche podijelili su bodove na Benito Villamarin stadionu u Sevilli, a konačan rezultat utakmice glasio je 2:2.

Gosti su poveli preko Lombana nakon proigravanja Suareza već nakon devet minuta igre, a prednost je u trećem minutu drugog poluvremena povećao Niguez.

Baski se ipak bude u 55. minutu, a pogodak za smanjenje rezultata postiže Susaeta. Iskusni Aduriz dvadeset minuta prije kraja postiže drugi pogodak za Athletic i postavlja konačan rezultat večerašnje utakmice. Miroslav Stevanović ponovo nije konkurisao za meč u timu Elchea.

U drugom susretu igranom večeras uzbuđenja nije nedostajalo iako su izostali pogotci. Remizirali su Betis i Levante, uz crveni karton i propušten jedanaesterac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Betis je već od 30. minuta igrao sa deset igrača, obzirom da je dva žuta kartona za samo sedamnaest minuta zaradio Chica. I sa igračem manje tim iz Seville bio je bliži pogotku, ali je napadač Molina u 72. minutu propustio realizovati jedanaesterac.

Zanimljivo je da je Molinu prvi put zaustavio golman Navas, ali je arbitar Alejandro Hernández zahtijevao da se kazneni udarac ponovi. Molina nije mijenjao stranu u koju je šutirao, ali nije ni Navas, pa je na semaforu ostalo 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti