Bilbija: Bit će jako zanimljivo vidjeti šta će nam donijeti žrijeb...

Ofanzivac Plemića govorio za naš portal

Bilbija: Bit će jako zanimljivo vidjeti šta će nam donijeti žrijeb...

Današnjom odlukom UEFA-e i ekipa Zrinjskog saznala je da će u kvalifikacijama za Evropa ligu igrati jedan meč, a da će žrijeb odlučiti hoće li biti domaćin na tom susretu ili neće. 

To je svakako nešto s čime se do sada gotovo nijedan klub nije susreo, ali morat će se što prije i što bolje prilagoditi takvim uslovima.

Ofanzivac Zrinjskog Nemanja Bilbija govorio je ovim povodom za SportSport.ba te je poručio kako će biti jako zanimljivo čekati žrijeb i da će od njega mnogo zavisiti.

"Mogu reći da će nekim klubovima to dobro doći, a nekima neće. Dobro je da se našlo rješenje. Na prvu mogu reći da će biti jako zanimljivo čekati taj žrijeb", kaže na početku razgovora za naš portal nogometaš Plemića.

Zrinjski će, kao i naše ostale ekipe, konačno imati priliku uigrati ekipu pred evropske mečeve koje je do sada igrao obično prije početka našeg šampionata. Nemanja smatra kako je to svakako pozitivna stvar.

"To je novina jer smo do sada prvo igrali evropske mečeve. To je dobitak ovoga svega. Može se reći da je to pozitivna stvar".

Bh. ekipe već su tri mjeseca bez utakmica...

"Poželjeli smo se fudbala i treninga. Trenirali smo nedavno i čekali odluku da li se prvenstvo nastavlja ili ne. Na kraju je donesena odluka o prekidu. Vjerujem da svaki igrač individualno trenirao i da će biti spreman za nove izazove. Niko se nije susreo sa ovako dugom pauzom. Nadam se da neće biti kod nas povreda i da ćemo imati priliku da se uigramo", poručuje naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ambicije Plemića Evropa ligi?

"Zavisi mnogo od žrijeba. Na nama je da se borimo pa ćemo vidjeti šta će biti", zaključuje Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi