Bilbija je u dresu Borca bio "noćna mora" za Zrinjski, da li će sutra biti obrnuto?

Sjajna statistika bivšeg mladog reprezentativca BiH

Bilbija je u dresu Borca bio "noćna mora" za Zrinjski, da li će sutra biti obrnuto?

H. Zilić

Ulazimo u finiš Premijer lige BiH u fudbalu, gdje nas očekuje uzbudljiva borba za titulu, Evropu i opstanak.

Borba za titulu je posebno interesantna ove sezone, a meč koji može dati puno odgovora igra se sutra od 20 sati, kada će Borac dočekati ekipu Zrinjskog.

Banjalučani do kraja nemaju pravo na kiks u utrci za titulu sa Sarajevom, tako da su u duelu protiv mostarske ekipe pod imeprativom pobjede.

Ovo će biti i posebna utakmica za jednog od najboljih fudbalera u Premijer ligi BiH posljednju deceniju, a riječ je o napadaču Zrinjskog Nemanji Bilbiji.

Bilbija je dijete banjalučkog Borca, gdje je pružao dobre partije na početku karijere, a najveći pečat je ostavio sjajnim igrama u dresu Zrinjskog. I ove sezone Bilbija je udarna igla Plemića i na 28 utakmica u svim takmičenjima postigao je 16 golova, od čega je 12 u Premijer ligi.

Oglasi

Nemanja Bilbija
Nemanja Bilbija HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: FW

Statistika

27 nastupa
25 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
9 asistencija
22 golova

Interesantan podatak se veže za Bilbiju dok je bio član Borca. Bivši mladi reprezentativac naše zemlje je u dresu Borca protiv Zrinjskog odigrao dva meča i postigao čak šest golova.

U sezoni 2009/2010, Borac je u Banja Luci savladao Zrinjski sa 3:0, a Bilbija je postigao dva gola.

Spektakularan dan Bilbija je imao u 19. kolu u sezoni 2012/2013. Borac je deklasirao Zrinjski sa 5:1, a Bilbija je postigao čak četiri gola.

S druge strane u dresu Zrinjskog portiv Borca, Bilbija je odigrao tri utakmice i postigao jedan pogodak i to ove sezone u trijumfu Zrinjskog u Mostaru rezultatom 2:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Banja Luci se sutra igra veoma bitna utakmica, gdje će i Zrinjski tražiti bitne bodove u borbi za Evropu, a Bilbija bi mogao sutra popraviti lične statističke parametre kada su u pitanju ogledi Borca i Zrinjskog.

Podsjetimo, Borac i Sarajevo imaju 57 bodova, Velež 53, Široki Brijeg 51, a Zrinjski 50 bodova, četiri kola prije kraja jedne od najuzubdljivijih sezona u historiji Premijer lige BiH u fudbalu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harcos
Sutra pobjeda i eto njega ponovo u Borcu.
4 0
Boom
Ima zato drugi Bilbija...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi