Bild: Reprezentativac Kosova ide u Liverpool za 38 miliona eura!

Klopp kreće po njega

Bild: Reprezentativac Kosova ide u Liverpool za 38 miliona eura!

Jedna od prvih ljetnih želja za trenera Liverpoola Jurgena Kloppa bit će reprezentativac Kosova Milot Rashica. 

Ovaj 23-godišnjak igra fantastičnu sezonu u dresu Werdera iz Bremena i njemački Bild prenosi kako je Klopp već poslao ljude u Bremen kako bi ga uživo gledali.

On ima važeći ugovor sa Werderom do ljeta 2022. godine i otkupnu klauzulu od 38 miliona eura koju bilo koji klub može da aktivira. To će biti prava sitnica za bogate Redse i Bild navodi kako bi ovaj transfer za Liverpool trebao biti samo stvar formalnosti.

Rashica je trenutno najbolji igrač Werdera jer je na 21 utakmici ove sezone postigao 10 golova i dodao četiri asistencije.

Bild dalje navodi kako će isti ljudi koje je Klopp poslao da gledaju reprezentativca Kosova produžiti za Leipzig kako bi pokušali angažovati i Timu Wernera za kim trener Redsa 'ludi' već neko vrijeme.

Otkupna klauzula u Wernerovom ugovoru iznosi 60 miliona eura i može biti aktivirana samo do kraja aprila pa će Liverpool morati požuriti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, iz Leipziga navode kako je njihova prva zvijezda vrlo sretna u klubu i nema namjeru otići. To znači da će Liverpool daleko teže završiti posao sa ovim fudbalerom iz Bundeslige nego sa Rashicom.

Bilo kako bilo, bit će ovo vrlo zanimljivo ljeto na Anfieldu jer engleski mediji prenose kako bi Liverpool mogao krenuti i po Kevina De Bruynea i Aymerica Laportea koji bi trebali napustti Manchester City uslijed zabrane UEFA-e da ovaj klub u naredne dvje godine igra Ligu prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...daj De Bruynea,on je navijac Liverpoola svakako...zaebi ove neprovjerene panjeve.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi