"Utakmica Atletico - Liverpool pokazala je koja je liga jača"

Bivši predsjednik Reala smatra

"Utakmica Atletico - Liverpool pokazala je koja je liga jača"

Fudbaleri Atletico Madrida sinoć su na domaćem terenu porazili Liverpool sa 1:0 u prvom meču osmine finala Lige prvaka i na taj način pokrenuli priče o tome koja je liga trenutno jača - La Liga ili Premiership.

Za bivšeg predsjednika Real Madrida Ramona Calderona nema dilema - jača je La Liga.

"Utakmica između Atletica i Liverpoola ponovno je rasplamsala priče o tome koje je takmičenje kvalitetnije, La Liga ili Premier liga, i mislim da je taj dvoboj jasan pokazatelj. Liverpool je lider u svom prvenstvu uz 25 bodova više od drugoplasiranog, dok Atletico kao četvrtoplasirani u La Ligi zaostaje 13 bodova iza ekipe koja je na prvom mjestu", napisao je on preko Twittera nakon sinoćnjeg meča.

On dodaje da mu je jasno kako ne treba suditi na osnovu jednog meča, ali da je Liverpool sinoć bio potpuno nemoćan.

"Razumijem komentare onih koji tvrde da je ovo samo jedna utakmica i ništa više. Znam to, ali slika koju smo vidjeli je jasna. Liverpool u 90 minuta utakmice nije uputio udarac u okvir gola", kaže on.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Calderon je bio prvi čovjek Reala u periodu od 2006. do 2009. godine. U tom periodu Kraljevi su osvojili dvije La Lge i španski Superkup.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kiklop
Zadnji u la ligi bi lagano oderao zadnjeg u engleskoj ligi
2 5
kiklop
Jaca i to znatno, kao i druga spanska u odnosu na drugu englesku
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi