Meč koji se nestrpljivo čeka: Zrinjski dao upute navijačima oko kupovine ulaznica

Bit će smješteni na sjevernoj i dijelu istočne tribine

Meč koji se nestrpljivo čeka: Zrinjski dao upute navijačima oko kupovine ulaznica

E. Čaušević

Naredne sedmice Velež i Zrinjski igraju veliko finale Kupa Bosne i Hercegovine na Bilinom polju u Zenici. Pred ovaj susret oglasili su se Plemići s uputama za svoje navijače kada je u pitanju prodaja ulaznica.

Velež će iduće srijede u Zenici braniti trofej osvajača Kupa BiH kojeg je ovaj klub osvojio prošle godine pobjedom protiv Sarajeva.

Sigurno je da nas na Bilinom polju očekuje pravi spektakl jer se sastaju gradski rivali, a očekuje se da tribine budu ispunjene do posljednjeg mjesta.

Već je poznato da ulaznice za južnu tribinu nisu dostupne, dok su Zrinjski i Velež za svoje navijače dobili po 3.000 karti. Također, iz NSBiH objavili su prije jučer da u slobodnoj prodaji neće biti ulaznica za ovaj susret.

"Zbog specifičnosti utakmice, i zbog bezbjednosnih uslova s obzirom na to da se radi o gradskim rivalima, karte za utakmicu neće biti u slobodnoj prodaji. Oba kluba su putem NS/FS BiH preuzela po 3000 ulaznica za svoje navijače, te će se prodaja karata vršiti isključivo putem klupskih struktura po cijeni od 25 KM, najranije od srijede 10.05.2023. godine", saopšteno je iz Saveza.

Iz Zrinjskog su danas objavili dodatne upute za svoje navijače kada su u pitanju ulaznice za finale Kupa BiH, te su poručili da će Ultrasi biti smješteni na sjevernom i jednom dijelu istočne tribine.

Oglasi

"Organizator utakmice je Nogometni savez BiH, a HŠK Zrinjski je na raspolaganje dobio 3.000 ulaznica koje će se prodavati po cijeni koju je odredio organizator utakmice - 25 KM. Navijači HŠK Zrinjski bit će smješteni na tribini Sjever i na jednom dijelu tribine Istok, a pretprodaja ulaznica počinje sutra isključivo na blagajni stadiona HŠK Zrinjski (10:00 - 19:00)".

"U pretprodaju će prvo biti puštene ulaznice za tribinu Sjever na kojoj će biti otvoreni ulazi A, B i C od kojih će sektori B i C biti predviđeni za KN 'Ultras-Zrinjski' Mostar", navodi se u saopštenju.

Također, sigurno je da će se dosta pažnje obratiti i na organizovane dolaske navijača mostarskih klubova kako ne bi došlo do nekih incidenata i sukoba. Iz Zrinjskog su poručili da će detalje oko odlaska na meč saopštiti u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Molimo navijače da na vrijeme osiguraju svoje ulaznice, a u sljedećim danima ćemo objaviti dodatne informacije oko organizacije utakmice, kao i organiziranog odlaska navijača u Zenicu", dodaje se u saopštenju.

Podsjećamo, meč finala Kupa BiH između Veleža i Zrinjskog igra se u srijedu, 17. maja s početkom u 18 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676312914
Beus je sve isplanirao osim onog na što nije mogao uticati. Sve su prilike da će u Zenici padati kiša.
3 1
velez mo
Mogli su komotno pustiti u slobodnu prodaju,ŠTO,POBILI BI SE!Pa ljudi moji nismo mi divljaci,haj ova djeca nekad ali mi malo stariji,zajedno radimo,izlazimo,družimo se,šukamo jedni drugima,naljuti se niko,kontaju ko da će rat izbiti,opusteno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi