Pranjiću nejasan sudijski kriterij, Rendulić već mislima u finalu kupa

Izjave nakon meča Zrinjskog i Slobode

Pranjiću nejasan sudijski kriterij, Rendulić već mislima u finalu kupa

Eldar Ganibegović

Na otvaranju 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski je s 4:1 nakon preokreta savladao Slobodu. Poslije meča u Čitluku izjave su dali treneri, Danijel Pranjić, pa Krunoslav Rendulić.

Trener gostujućeg tima svjestan je da je njegova ekipa igrala protiv najbolje u Bosni i Hercegovini. Hrvatski stručnjak istakao je da je za njegovu ekipu bitno da osvoje bodove na domaćem terenu, ali je spomenuo i suđenje:

"Presudila je kvaliteta Zrinjskog. Znali smo da su najbolja ekipa. Mi smo došli na nekakvu ludost. Malo smo ih pokušali iznenaditi. U početku mislim da smo i uspjeli. I pored tog gola imali smo par izlazaka, par šuteva, par šansi.

U drugom poluvremenu smo se dogovorili da nam treba gol. Znali smo da ćemo ga ili mi zabiti pa se vratiti u utakmici ili otvoriti previše prostora kvaliteti Zrinjskog koji će to iskoristiti.

Bila je jedna situacija koju moram izanalizirati. Neću ništa pričati, to moram vidjeti, ali tu dobijem dva žuta kartona. Jedan za simuliranje, gdje je u istoj situaciji bio penal za Sarajevo. Kriterij sudaca... Ne mogu ništa reći.

Čestitam Zrinjskom, na pobjedi, čestitam im na naslovu. Imaju kvalitetu najbolju u ligi i to je to."

Oglasi

Slobodi slijedi domaći duel protiv Širokog Brijega. Tuzlacima je svaka utakmica finale i moraju svim silama zapeti kako bi izborili ostanak u ligi.

"I prije ove utakmice mi smo znali da je ključ, slamka spasa bila Tuzla. Sada imamo Široki kući, imamo Želju kući gdje moramo tražiti bodove. Kad vidim prvo poluvrijeme, mislim da smo parirali dobro Zrinjskog. Pokušali smo ih stisnuti i svaki put kad smo izašli gore visoko, uspjeli smo u tome.

Za taj fudbal moraš biti spreman 90 minuta. Nažalost, mi to u ovom trenutku nismo. Protiv Širokog nam trebaju tri boda i tako ćemo se i postaviti, pametno. Vidjet ćemo šta će biti. Nije laka situacija, ali učinit ćemo sve do kraja", istakao je Pranjić nakon kojeg se obratio i trener domaćeg tima, Krunoslav Rendulić.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ta greška (Marića kada je Sloboda povela, op. a.) je bila samo finale onoga što smo radili do te greške. Nismo dobro ušli u utakmicu i to smo skupo platili. Na našu sreću brzo smo se pribrali, zabili dva gola i mirno otišli na poluvrijeme. Drugo poluvrijeme smo izdominirali, postigli još dva pogotka i zasluženo pobijedili 4:1. 

Neke igrače smo odmorili svjesno, kao što su Ćuže i Ćorluka. Neke smo morali odmoriti. Zarotirat ćemo ponovo protiv Sloge. Manje-više da svi svježe dočekamo finale kupa", istakao je trener Plemića. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mustafa
Pranjicu ti si obicni supak od trenera i ne samo to tvoji te ne jebu ni za suhu sljivu! Ja sam midlio da ce te kao Vatrenog tvoji respektovati i dat nam makar bod. **** se hajvane mars kuci!
2 0
user1659354598
Joj ublehe,jos 20 dana i ti ode sam ali Sloboda ce ispasti ,kako su glupi ovi iz Slobode i ovu budalu doveli da ih spasi boze sacuvaj
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi