Ne može prežaliti: Kad je vidio šta se desilo legendarni fudbaler je zaplakao kao malo dijete

Već je bio pripremio maramicu

Ne može prežaliti: Kad je vidio šta se desilo legendarni fudbaler je zaplakao kao malo dijete

A. Čaušević

Rekordi su tu da se ruše i niti jedan nije vječan. Međutim, da neko javno u emisiji zaplače zbog gubitka rekorda, to je zaista rijetkost. Upravo to se desilo u subotu navečer. 

Zlatan Ibrahimović je u 49. minuti prvog poluvremena utakmice Udinese - Milan ušao u historiju Serije A kao najstariji strijelac ikada u tom takmičenju.

Šveđanin bh. korijena je iz drugog pokušaja realizovao penal pa je tako sa 41 godinom i 166 dana nadmašio prethodni rekord.

Dosadašnji rekorder bio je drugi fudbaler Milana, legendarni Alessandro Costacurta koji je susreta iz Udina pratio u emisiji Sky Sport.

Nakon što je Ibrahimović zabio penal u studiju je prikazan prvo Costacurtin gol, a nakon toga i onaj novog rekordera. Tada je uslijedila emotivna scena.

Oglasi

Costacurta je izvadio maramicu iz džepa te pustio suzu: "Evo me plačem", poručio je legendarni italijanski defanzivac i čuveni član Rossonera.

Ipak, ubrzo nakon toga Italijan je nabacio osmijeh na lice uz poruku da se i ne sjeća da je držao rekord. Da li mu je neko povjerovao u tu tvrdnju? Pa i ne baš...

Interesantno da je i Costacurta svoj sada već bivši rekord također postavio protiv Udinesea. Bilo je to 2007. godine na oproštajnom meču.

Čovjek koji je duže od dvije decenije nosio dres Milana je zabio iz penala kada je imao 41 godinu i 25 dana. Ranije je bio strijelac samo dva puta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim Ibrahimovića i Costacurte još su dva igrača uspjeli zabiti gol u petoj dekadi života i to legendatni Silvio Piola (40 g 131 d) i Pietro Vierchowod (40 g 47 d).

Inače, Zlatanovo postavljanje rekorda i nije previše značilo Rossonerima koji su na Dacia Areni poraženi sa 3:1 pa je sada plasman u Ligu prvaka značajno ugrožen.

Top Komentari

Chelsea1
Haj bar negdje da je nesto postigao Ibrahimovic
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi