Historija Serije A je noćas ispisana u Udinama: Ko drugi nego Zlatan Ibrahimović!

Novi gol švedskog majstora

Historija Serije A je noćas ispisana u Udinama: Ko drugi nego Zlatan Ibrahimović!

E. Škorić

Milan se muči u Udinama, pa domaći tim Udinesea na poluvremenu vodi sa 2:1.

Rossoneri tradicionalno teško prolaze na ovom gostovanju, a ni večeras neće biti lako. Kako sada stvari stoje, smiješi im se novi neuspjeh i novi udarac u borbi za Ligu prvaka.

Domaćin je golom Pereyre u 10. minuti načeo mrežu crveno-crnih, ali je u nadoknadi prvog dijela Zlatan Ibrahimović postigao gol s penala.

Prvobitno je isksunom napadaču golman domaćih odbranio penal, no kazneni udarac je ponovljen i kapiten gostiju je iz drugog pokušaja bio precizniji.

Dugo je Ibra bio odsutan zbog povrede, nedavno se vratio, ali ovo je prvi put da igra kao starter, pošto nema Oliviera Girouda.

Milan je kratko slavio 1:1, budući da je nedugo nakon toga Beto postigao gol za novu prednost igrača u crno-bijelim dresovima.

Treba naglasiti da je Ibrahimović večeras postao rekorder i najstariji strijelac u Seriji A, pošto je gol postigao u starosti od 41 godine i 166 dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prethodno je rekord držao bivši igrač Milana Alessandro Costacurta koji je gol postigao sa 41 godinom i 25 dana. Interesantno da je treći na listi aktuelni trener Milana Stefano Pioli sa 40 godina i 131 dana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi