Bio bi odličan kladioničar: Xavi pogodio pobjednika Kupa Azije, ali i gotovo cijelu završnicu

Nevjerovatna prognoza

Bio bi odličan kladioničar: Xavi pogodio pobjednika Kupa Azije, ali i gotovo cijelu završnicu

E. Čaušević

Reprezentacija Katara jučer je u finalu Kupa Azije sa 3:1 savladala selekciju Japana što je prvi historijski trofej za ovu ekipu.

Katar je iznenadio fudbalski svijet svojim igrama na ovom prvenstvu, te pogotovo činjenicom da su po prvi put u historiji postali prvaci Azije. Niko pred početak Kupa Azije nije očekivao od ove selekcije da će doći do kraja, te da će favorizovani Japan nadigrati u finalu i pobijediti s 3:1.

Rijetki su oni koji su imali vjeru u Katar od samog početka da mogu doći do trofeja, a jedan od njih je i legendarni Xavi. Bivši igrač Barcelone je pred početak Kupa Azije prognozirao pobjednika i fotovo da je sve pogodio.

Xavi je pogodio da će Katar osvojiti ovo takmičenje, no što je još "luđe" pogodio je i to da će u finalu igrati protiv Japana. Španac je pogodio sedam od osam četvrtfinalista, te tri od četiri ekipe u polufinalu što je zaista nevjerovatno.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi