Bio član zlatne generacije Napolija, a danas živi kao beskućnik i jedva preživljava

Droga mu je uništila život

Bio član zlatne generacije Napolija, a danas živi kao beskućnik i jedva preživljava

E. Čaušević

Diego Maradona je sigurno najveća ikona Napolija, a za ovaj klub nastupao je sedam godina i uspio im je donijeti Scudetto što se i danas prepričava na ulicama Napulja.

Član generacije Napolija koja je uspjela postati prvak Italije bio je Pietro Puzone koji danas izgleda neprepoznatljivo. Puzone je karijeru završio prije 30 godina, te je sada dotakao dno.

La Gazetta dello Sport je objavila priču o ovom igraču koji prethodnih godina živi na ulicama Napulja. Puzone jedva preživljava iz dana u dan, te je izgubio sve što je gradio tokom svoje fudbalske karijere.

Njega navijači mogu vidjeti na ulicama Napulja, ali najčešće boravi u gradiću Acceri koji je udaljen 14 kilometara od Napulja. Postao je beskućnih prije nekoliko godina jer je zbog problema s drogom izgubio sve što je imao.

Puzone je nakon karijere postao ovisan o drogama i alkoholu, te mu je život totalno uništen. Sve što je stekao i zaradio u karijeri je izgubio i sada preživljava iz dana u dan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Napoliju su se organizovali kako bi pomogli svom bivšem igraču, a u to se uključio i gradonačelnik Accere, Raffaele Lettieri, koji je poručio da su u maju pokušali odvesti Puzonea na odvikavanje, ali da im to nije uspjelo.

Međutim, nadaju se da će ga uspjeti vratiti na pravi put i spasiti od pakla u kojem se nalazi već godinama. Mnogi su kontaktirali i Maradonu kako bi mu otkrili šta je Puzone napravio od svog života i sigurni su da će i Argentinac pomoći bivšem saigraču kojem je to itekako potrebno.

Top Komentari

Deda995
Trebamo li ga žalit?:(
0 5
user1582647693
Povjerljiva informacija od jednog prijatelja sumnjiv brodic je isplovio s bekim kesama na sebi iz luke u argentini navodi se da je krenuo do italije samo sto je neka bijela smjesa u njima nalik kajmaku ahh taj brizni maradona...
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi