Bio je među najboljim veznjacima Premijer lige BiH, a sada će u Triglav

Goran mijenja klub

Bio je među najboljim veznjacima Premijer lige BiH, a sada će u Triglav

Do prije nekoliko godina za jednog od najboljih veznih fudbalera u Premijer ligi BiH važio je Goran Brkić.

Na premijerligaške terene Brkić je došao 2016. godine kao velika nepoznanica, a onim što je pokazao u dresu Mladosti u premijernoj sezoni oduševio je, kako klubove iz samog vrha bh. lige, tako i one iz inostranstva.

Kao zadnji vezni postigao je u 30 utakmica 12 pogodaka i ubilježio osam asistencija, a put ga je na kraju doveo u Olimpiju iz Ljubljane koju, kako pišu slovenački mediji, sada napušta nakon dvije godine provedene na Stožicama.

Kako u ovoj sezoni trener Safet Hadžić ne računa pretjerano na njegove usluge, ovaj srbijanski internacionalac nije imao izbora nego da potraži novu sredinu, a njegovo sljedeće odredište će biti Kranj, tačnije Triglav u koji stiže na posudbu.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U Olimpiji će Brkića zasigurno pamtiti po fenomenalnim golovima koje je postizao, a jedan od njih možete pogledati i u priloženom videozapisu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi