Mamićevo preuzimanje novog kluba - "fake news"

Stigao demant iz Olimpije

Mamićevo preuzimanje novog kluba - "fake news"

Jučer su kao grom iz vedra neba u Sloveniji i Hrvatskoj odjeknule informacije da bi nekadašnji prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić mogao preuzeti NK Olimpija.

Pojavili su se i navodi da je Mamić već sve dogovorio sa aktuelnim vlasnikom ljubljanskog kluba Milanom Mandarićem, te da bi Olimpiju trebao preuzeti zajedno sa svojim italijanskih partnerima.

Međutim, danas stiže demant iz Olimpije.

"Priča da je Zdravko Mamić preuzeo NK Olimpiju spada u kategoriju običnih 'fake news' medijskih proizvoda", poručili su iz Olimpije, prenosi Siol.net, pa nastavili:

"Neki mediji u Sloveniji i regionu su neistiniti i namijenjeni isključivo obmanjivanju javnosti, pa ne zaslužuju ozbiljan komentar".

"Sasvim je razumljivo da su događaji u NK Olimpija zanimljivi i kreatorima raznih atraktivnih medijskih priča, ali takve priče bi trebale sadržavati barem uvid u istinu, koje nema u pisanju sportnews.hr. NK Olimpija će i u budućnosti komunicirati pravovremeno i službeno", poručili iz ljubljanskog kluba.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Podsjetimo, Zdravko Mamić je 6. juna prošle godine pred hrvatskim sudom osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 15.5 miliona eura iz Dinama, ali je prije izricanja presude stigao u našu zemlju gdje se i danas nalazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi