Bio je "žrtveno janje", krivac za svaki neuspjeh, sinoć je servirao osvetu!

Došao je na svoje

Bio je "žrtveno janje", krivac za svaki neuspjeh, sinoć je servirao osvetu!

A. Čaušević

Chelsea je opet na krovu Evrope. Plavci su po drugi put osvojili Ligu prvaka pobijedivši u finalu Manchester City sa 1:0. 

Thiago Silva je bio starter na stadionu Dragao, povrijedio se u prvom dijelu te je bio primoran da napusti igru i to sa suzama u očima. Na kraju se ipak radovao jer je u zrak digao pehar koji mu je izmakao prošle godine.

Brazilac je u London stigao prošlog ljeta i to kao slobodan igrač, nakon što je sedam godina beuspješno pokušavao da s PSG-om osvoji Ligu prvaku.

Nakon pobjede nad Cityjem kazao je da mu je ovo najveći uspjeh u karijeri, ali i neka vrsta osvete prema PSG-u gdje je kako kaže bio redovni krivac za svaki neuspjeh.

"Ovo je nevjerovatno. Ovo je najvažniji trenutak u mojoj karijeri. Nezaboravno. Stvarno sam sretan. Imati ovaj pehar je velika stvar", rekao je 36-godišnjak te nastavio.

Oglasi

"Izaći rano iz igre mi je bilo teško jer na ovom nivou ne možemo biti na 70 %. Sretan sam što je ekipa ostala mirna i dobro se branila. Nagrađeni smo za sve što smo uradili."

"Ovo je posebno, prvenstvno zbog mene zbog pritiska kojeg smo imali u Parizu. Kad god bi PSB bio eliminisan tražili su krica i to sam uvijek bio ja. To je jako loše."

Na kraju izjave brazilski defanzivac se ipak gosopodski ponio prema PSG-u i poželio im isti uspjeh u narednim godinama.

"Nadam se da će i PSG osvojiti Ligu prvaka u budućnosti jer sam tamo ostavio dosta prijatelja. Uvijek ću biti crveno-plavi", poručio je Silva.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Silvi će biti aktiviran klauzula iz ugovor s Chelseajam pa će tako sigurno i naredne sezone nastupati u dresu londonskih Plavaca.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Igrac koji je najgori uvijek kada je najpotrebnije. Dobar protiv Dijona, Niemesa i Metza, Verone, Barija i Pescare. Jedno vrijeme se pricalo da velike utakmice ne igra nikako zbog ogromne treme koja ga drma. I fakat nije igrao.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi