Birmingham kontra Londona
Novi duel Chelsea i Aston Ville

Već imamo polufinale FA kupa

Birmingham kontra Londona

M. Maksimović

Sedam utakmica 32.kola Premiershipa odigrat će danas. Vodeća trojka Manchester United - Chelsea - Arsenal nastavlja svoju borbu, a mnogi očekuju da će i nakon današnjih utakmica ostati isto rastojanje na vrhu tabele.

Manchester United stiže na Reebok Stadion, protivnik je Bolton kojeg su savladali u posljednje četiri utakmice, primivši tek jedan gol. Od sezone 2001/2002, Manchester United je samo jednom poražen na Reebok Stadionu, 24.novembra 2007.godine. s obzirom na trenutačnu formu, Manchester United je favorit, ali ne treba zaboraviti da je Bolton prošao krizu u kojoj je pet utakmica u prvenstvu bio bez pobjede.


Na Stamford Bridgeu bi mogli biti zanimljivo, iako je Chelsea favorit protiv Aston Vile. Nevjerovatno zvuči podatak, da je Aston Villa posljednji poraz upisala 29.decembra prošle godine, ali nije krenula prema gole na tabeli, jer je u deset utakmica, sedam puta remizirala. Chelsea se vratio u život pobjedom protiv Portsmoutha, ali danas Drogbu u društvo očekuje puno zahtjevniji protivnik. Carlo Ancelotti ene može računati na Bosingwu, Essiena, Ivanovića, Carvalha i AShleya Cole, dok na drugoj strani utakmicu sigurno preskaču Harewood i Reo-Coker, dok je pod upitnikom između ostalog nastup Agbonlahora, Dunnea, Heskeya i Milnera.
Statistika ASton Ville i nije loša u duelima sa Chelseajem. Zadnju utakmicu je Aston Villa dobila 2:1, a navijači ove ekipe se svakako sječaju utakmice Chelsea - Aston Villa 4:4, odigrane prije tri godine.


Arsenal dolazi na noge Birminghamu koji teško gubi na svom terenu, skoro nikako. Ove sezone su gledajući samo St Andrew's neporaženi 11.kola, pa u današnjem duelu love rekord iz 1974. godine.Arsenal je kada je to bilo najpotrebnije uhvatio pravu formu, pet utakmica je u prvenstvu neporažen, a danas je opet oslabljen neigranjem nekoliko važnih igrača.

Jedan od onih dvoboja u kojima iznenađenja ne bi trebalo biti jeste i onaj koji se igra na White Hart Lineu, duel između Tottenhama i Portsmouth. Domaćini love mjesto koje vodi u pretkolo Lige prvaka, gosti su već optisani, ali se ne predaju. I ovaj je duel kao i onaj na Stamford Bridgeu svojevrsna najava polufinala FA kupa gdje se ponovo ova dva kluba sastaju narednog mjeseca. Obojica trenera imaju velikih problema sa povrijeđenim igračima. Posljednji put su ove dvije ekipe igrale 17.oktobra prošle godine i Tottenham je slavio kao gost 1:2.

U ostalim susretima danas još igraju Hull - Fulham, West Ham - Stoke i Wolverhampton - Everton, dok će kolo biti kompletirano tek nakon utakmica sutra Burnley - Blackburn i Liverpool - Sunderland odnosno duela koji je na rasporedu u ponedeljak Manchester City - Wigan. 


Subota:
Birmingham - Arsenal
Bolton - Manchester United
Chelsea - Aston Villa
Hull - Fulham
West Ham - Stoke
Wolverhampton - Everton
Tottenham - Portsmouth


Nedelja:
Burnley - Blackburn
Liverpool - Sunderland


Ponedeljak:
Manchester City - Wigan

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti