Bit će frke u Istanbulu nakon večerašnje utakmice Fenerbahčea

Fener ostao i bez finala u Kupu

Bit će frke u Istanbulu nakon večerašnje utakmice Fenerbahčea

E. Škorić

Ova sezona je promašena kada je Fenerbahče u pitanju.

Fudbaleri ovog tima užasni su u prvenstvu, no postojala je nada da kroz Kup mogu nešto napraviti, doći do trofeja i plasmana u Evropu.

Ipak, zaustavljeni su od Trabzonspora u polufinalu. Trabzonspor je imao 2:1 iz prve utakmice, a večeras je slavio s 3:1 i ovjerio plasman u finale, gdje ga čeka pobjednik duela Antalyaspor - Alanyaspor.

Inače, Sorloth je u šestoj minuti nagovijestio probleme Feneru, ali je Turuc u 42. minuti izjednačio na 1:1. Sve Fenerove nade drugim golom je potopio Sorloth u 83. minuti. Duboko u nadoknadi Novak je zabio za 3:1.

Feneru ostaje nada da može nekim čudom do kraja sezone u Super ligi doći do četvrte pozicije i plasmana u Evropu, no ako se to ne desi - bit će prave frke. Znate već kako su "ludi" navijači ovog slavnog istanbulskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi