Zlatko Dalić dobio ponudu turskog velikana

Ostat će još na klupi Vatrenih

Zlatko Dalić dobio ponudu turskog velikana

Zlatko Dalić u svom CV-ju ima srebro sa Svjetskog prvenstva. Stavka je to zbog koje može birati svoj sljedeći angažman nakon što odstupi za mjesta selektora reprezentacije Hrvatske.

Prema pisanju Sportskih novosti, turski velikan Fenerbahče je poslo zavaničnu ponudu Zlatku Daliću, ali je hrvatski sepektor istu odbio. Navodno Dalić želi i naredne godine ostati na klupi Vatrenih i voditi hrvatsku selekciju u kvalifikacijama za SP, ali i na Euru.

Inače, Dalićev ugovor sa HNS-om ističe ovog ljeta, ali će isti gotovo sigurno biti produžen.

Kada je u pitanju Fenerbahče vrijedi istaći da se turski velikan dugo povezivao sa bivšim trenerom Dinama Nenadom Bjelicom. Međutim, čini se da je interes za ovog hrvatskog stručnjaka opao.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Fenerbahče igra još jednu slabu domaću sezonu (koja će se ubrzo nastaviti) i tek je sedmi na tabeli Super lige. Slabe partije su koštale posla Ersuna Yanala, a trenutno je na kormilu prvog tima kao privremeno rješenje Zeki Murat Gole (pomoćni trener).

Top Komentari

Saimai1316
Dje god ovaj lik da ode njemu nema previse zadrzavanja,imao je srecu pa je dobio mjesto selektora u najboljoj hrvatskoj ekipi ikad,kad je dosao malo ih motivisao i sve se poklopilo,zivi bili pa vidjeli njegov najveci domet je mozda 1 hnl
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi