Nestvaran i neshvatljiv poraz Prosinečkog u Istanbulu

Vodili su do 86. minute

Nestvaran i neshvatljiv poraz Prosinečkog u Istanbulu

M. Šljivak

Robert Prosinečki je na klupi Kayserispora upisao nevjerovatan poraz na gostovanju kod Fenerbahčea. Domaći su slavili velikim preokretom sa 2:1.

Gostima je itekako pomogao fudbaler domaćih Tufan koji je u 12. minuti dobio direktan crveni karton, ali iako je Fener imao igrača manje uspio je da stvori nekoliko šansi i da odmora sačuva nulu.

Ipak, ništa ih nije moglo spasiti od fenomenalnog pogotka kojeg je postigao Mensah u 59. minuti meča. Iz slobodnjaka je spektakularno pogodio za 0:1.

Međutim, u finišu meča dolazi do velikog pada u igri tima nekadašnjeg bh. selektora. Fener je u samo dvije minute uspio preokrenuti i doći do pobjede.

Prvo je u 86. minuti meča Vedat Muriqi zabio s penala za 1:1, a dvije minute kasnije Luiz Gustavo spektakularno pogađa za konačnih 2:1.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ovaj poraz na kraju bi skupo mogao koštati Prosinečkog i njegov tim jer su ostali posljednji na tabeli sa 22 boda.

Veliku pobjedu u borbi za šampionsku titulu ostvario je Trabzonspor na gostovanju kod Goztepea (1:3) i sada je usamljen na vrhu tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi