Bit će vam smiješno kada vidite statisitku sa utakmice Makedonija - Gibraltar

Sve same nule kod gostiju

Bit će vam smiješno kada vidite statisitku sa utakmice Makedonija - Gibraltar

Makedonija je sinoć u Skoplju savladala Gibraltar sa 4:0, ali sudeći po onom što je viđeno na terenu stadiona Filip II, ni 10:0 ne bi bilo previše.

Jesu Makedonci u ovaj meč ušli kao apsolutni favorit protiv ekipe koja je, vjerovatno uz San Marino, najlošija u Evropi ali ko je mogao zamisliti da će biti viđena takva dominacija u svim mogućim segmentima igre.

Počet ćemo od posjeda, koji je bio 76-24% u korist Makedonaca. Domaći tim je od 778 pasova imao 90% uspješnih (701), dok su igrači Gibraltara od 175 pasova imali samo 105 tačnih (60%).

Pokušaji ka golu su tek priča za sebe. Zvanična UEFA-ina statistika kaže da su Makedonci imali 39 udaraca, a Gibraltar nijedan. U okvir gola je bilo 10:0, van okvira 17:0, blokiranih udaraca 12:0 a domaći su pogodili i jednu stativu.

Gosti iz Gibraltara nisu uspjeli izvesti niti jedan korner, a Makedonci su ih imali čak 16. Ako im je neka utjeha, da ne budu sve same nule u statistici, Gibraltar je imao jedan ofsajd i napravio je pet faulova, uz jedan žuti karton.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

I, nakon svega ovoga se postavlja pitanje: Kako samo 4:0?

Top Komentari

bosanac
hahaha samo ima jedan offside
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi