Makedonija u Ligi C, Armenija se spašavala protiv Lihtenštajna
(Foto: EPA) Makedonija je razbila Gibraltar i završila ubjedljivo prva u svojoj grupi sa 15 bodova

I večeras zanimljivi susreti Lige nacija

Makedonija u Ligi C, Armenija se spašavala protiv Lihtenštajna

Makedonija je i prije zadnjeg kola u svojoj grupi Lige nacija (Liga D) bila jako blizu osvajanja prvog mjesta i plasmana u Ligu C, a večeras je pobjedom nad Gibraltarom isti i potvrdila.

Reprezentacija Makedonije je na stadionu Filip II u Skoplju upisala rutinsku pobjedu rezultatom 4:0, a da fudbaleri Gibraltara nisu uspjeli kako treba niti uputiti šut ka golu domaće selekcije.

Povela je Makedonija u 27. minuti nakon sjajnog prodora po lijevom boku i gola Enisa Bardhija, da bi Nestorovski u 67. minuti nakon asistencije Ristevskog pogodio za 2:0, a isti igrač je u 80. minuti povisio na 3:0. Konačnih 4:0 postavio je Trajkovski u sudijskoj nadoknadi vremena.

U drugoj utakmici ove grupe (Grupa 4) Lihtenštajn je na svom terenu iznenadio Armeniju pošto je ovaj susret završen rezultatom 2:2. Povela je Armenija preko Adamayana u 9. minuti, da bi Buchel sjajnim golom poravnao na 1:1 u 44. minuti. Preokret Lihtenštajnu je donio Hasler u 47. minuti utakmice, ali je Karpatien u 85. postavio konačnih 2:2.

Remi Armenije išao je na ruku Makedoncima koji tako nisu ni morali pobijediti da bi osigurali prvo mjesto. Ipak, sa ovom pobjedom Makedonija je takmičenje u Grupi 4 završila na prvom mjestu sa 15 bodova, Armenija je druga sa deset, Girbralter treći sa šest i Lihtenštajn četvrti sa četiri boda.

Odigrane su danas i dvije utakmice Lige B. Češka je odličnim golom Schicka sa 1:0 savladala Slovačku, koja se ovim porazom preselila u Ligu C, dok je Danska remizirala (0:0) sa Irskom. Danci su u svojoj grupi osigurali Ligu A, dok je Irska još od ranije u Ligi C.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U Ligi C, Bugarska je remizirala (1:1) sa Slovenijom, dok je Norveška savladala Kipar u gostima sa 0:2 i osigurala plasman u Ligu B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi