Bitka za Zlatnu kopačku: Harry Kaner i Ciro Immobile dijele prvo mjesto

Sjajna sezona za dva napadača

Bitka za Zlatnu kopačku: Harry Kaner i Ciro Immobile dijele prvo mjesto

U ligama petice već je počeo drugi dio sezone, a napadači velikih klubova nemaju namjeru stati kada je u pitanju postizanje golova. 

Dugo vremena nismo imali veći broj raspoloženih napadača u gotovo svim ligama petice, a čini se da će mnogo njih preći cifru od 30 postignutih golova samo u ligi.

Prvo mjesto trenutno dijele napadač Lazija Ciro Immobile i golgeter Tottenhama Harry Kane. Njih dvojica su do sada postigla po 20 golova, a obzirom da se taj broj množi sa koeficijntom 2 koliko imaju Serija A i Premiership, onda dolazimo do podatka da obojica imaju po 40 bodova.

Iza njih, sa 19 postignutih golova je napadač PSG-a Edinson Cavani čiji se broj također množi sa dva i on ima dva boda manje od dvojica ispred njega. Dalje slijede također sjajni Mauro Icardi i Mohamed Salah sa po 18 golova, odnosno po 36 osvojenih bodova. Tek na 6. poziciji je napadač Barcelone Leo Messi sa 17 golova i 34 boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako se prošle sezone dugo vremena borio za Zlatnu kopačku Evrope, Edin Džeko je ove sezone tek na 66. mjestu sa devet postignutih golova u Seriji A i 18 osvojenih bodova. Podsjetimo, on je prošle sezone imao 29 golova u italijanskom šampionatu.

Zlatnu kopačku prošle sezone je osvojio Leo Messi koji je postigao 37 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti