Za Rooneyja i Kanea ne važe isti sudijski kriteriji?
Foto: Screenshot

Navijači Evertona ogorčeni

Za Rooneyja i Kanea ne važe isti sudijski kriteriji?

Tottenham je sasvim zasluženo savladao Everton u utakmici 23. kola engleske Premier lige. Pijetlovi su slavili rezultatom 4:0, ali su navijači Evertona bili nezadovoljni zbog nekoliko sudijskih odluka.

Wayne Rooney je u 22. minuti susreta zatresao protivničku mrežu, ali je njegov gol poništen zbog, čini se, minimalnog ofsajda.

Nedugo nakon ove situacije Tottenham je poveo sa 1:0 preko Sona, a minimalnom prednošću Tottenhama se i otišlo na odmor.

Pijtelovi međutim nakon svega dvije minute igre u drugom dijelu dolaze do 2:0, ali je upravo ovaj gol izazvao revolt kod navijača Evertona koji su zaključili da sudija nema isti kriterij za obje ekipe.

Naime, Son je uputio loptu prema golu Evertona, a Kane je zatresao mrežu, iako je bio u malom ofsajdu. Istina, sudije u ovakvim situacijama nerijetko favorizuju napadače, ali je, čini se, Kane bio u "čistom" ofsajdu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja utakmice je Harry Kane postigao još jedan pogodak i potvrdio pobjedu svoje ekipe, da bi za konačnih 4:0 pogodio Eriksen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi