Hajduk sprema najveći transfer u historiji: PSG kupuje kod Splićana

Talentovani nogometaš je sve oduševio

Hajduk sprema najveći transfer u historiji: PSG kupuje kod Splićana

S. Mlaćo

Da veliki nogometni talenti već sa 15-16 godina prave transfere i nije tajna. Brojni skauti evropskih velikana već od samog početka 'ozbiljne karijere' love mlade nogometaše, a čini se da je bogati PSG pronašao pojačanje u našem komšiluku.

Splitski Hajduk sprema sjajan posao ove zime.

Naime, PSG nudi deset miliona eura Splićanima za 15-godišnjeg stopera Luku Vuškovića.

Višković je talenat kakav se rijeko viđa, velika je nada Hajduka i hrvatskog nogometa, a skauti Parižana su ga zapisali u svoje bilježnice i sada sve rade da ga dovedu.

Ukoliko se transfer ostvari, biće najveći u historiji Hajduka, s obzirom da bi uz deset miliona eura bili uračunati i bonusi te bi transfer iznosio više nego onaj Nikole Vlašića koji je iz Hajduka otišao u Everton za 10,8 miliona eura u sezoni 2017/18.

Sjajan pogodak postigao je mladi Vušković za vodstvo kadeta Hajduka 2:0! 👏👏👏🙌🙌🙌 Za nekoliko trenutaka kreće 2. poluvrijeme! #HajdukDigitalTV ❤️💙

Posted by HNK Hajduk Split on Sunday, November 21, 2021
Oglasi

Vušković je fenomen Hajdukove škole, a već je priključen juniorskoj ekipi, što govori koliko je napredovao.

Protiv Dinama u velikom juniorskom derbiju je dominirao, bio vođa na terenu, iako tri do četiri godine mlađi od većine saigrača.

Footbal Talenat Scout ga je opisao kao defanzivca koji može igrati kao desni i lijevi stoper, te da ima sjajan rad nogu za igrača svoje visine.

Kazali su da je fizički veoma spreman, što mu donosi prednost u duelima.

Za prvi tim Hajduka je upisao nastup protiv Uranije u Baškoj vodi i pobjedi 4:1. Debitovao je tako sa 15 godina i sedam mjeseci te postao rekorder Splićana.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nedavno je postigao golčine protiv Gabale za juniorsku momčad i taj pogodak se 'vrtio' dugo na društvenim mrežama.

Sve jasno govori da Hajduk sprema veliki posao.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi