Bivši Bayernov golgeter misli da će Haaland nadmašiti Lewandowskog

Pizarro o sjajnim napadačima

Bivši Bayernov golgeter misli da će Haaland nadmašiti Lewandowskog

E. Škorić

Bivši napadač Bayerna Claudio Pizarro usporedio je dvije velike bundesligaške zvijezde - Erlinga Haalanda i Roberta Lewandowskog.

Lewandowski je ispisao mnoge rekorde u Bundesligi i trenutno je drugi najbolji igrač svijeta, a Haaland je neko pred kim je velika karijera i perspektivna budućnost.

Uoči derbija između Borussije i Bayerna, koji se igra danas, bivši napadač Bavaraca dao je poređenje dvojice najatraktivnijih igrača u Bundesligi trenutno.

"Erling bi u budućnosti mogao da nadmaši Lewandowskog, ali to će uveliko ovisiti o tome hoće li biti zdrav. Takođe, važno je i to gdje će igrati. Njegove vještine su nevjerovatne, također i snaga, mentalitet... Možda Robert ima nešto bolju tehniku, ali Erling to može snagom da nadoknadi. Vidjet ćemo šta će pokazati naredne sezone. No, Haaland bi mogao biti briljantan nogometaš i strijelac", rekao je Pizarro.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je komentarisao i nedavni izbor za Zlatnu loptu na kojem je pobijedio Lionel Messi ispred poljskog reprezentativca.

"Bio sam malo razočaran. Nadao sam se da će Robert dobiti Zlatnu loptu, jer on to i zaslužuje. Ne možemo da umanjimo Messijevu vrijednost, ali po mom mišljenju Robert je zaslužio nagradu. Možda je dobije za godinu dana", poručio je Peruanac.

Top Komentari

Klicko
Normalno da bi ga nadmašio ali nece ostati dugo u bayernligi.Ide čovjek gdje se igra natjecateljski fudbal u ligu u kojoj se ne zna ko ce biti prvak na početku sezone što recimo nije slučaj u njemačkoj.Tu se zna ko će biti prvak sljedećih 10 godina minimalno.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi