Bivši Bayernov liječnik: Pep mi se stalno miješao u posao i sve 'znao najbolje'

Slavni doktor Muller-Wohlfart nakon 40 godina rada ide u mirovinu

Bivši Bayernov liječnik: Pep mi se stalno miješao u posao i sve 'znao najbolje'

Dugogodišnji liječnik minhenskog Bayerna, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, otišao je 30. juna u mirovinu, nakon 40 godina predanog rada s nogometašima.

Wohlfahrt je u dva navrata napuštao Bayern, prvi put 2008. godine nakon svađe s Juergenom Klinsmannom, a drugi put 2015. godine kada se posvađao s Guardiolom, što je danas tema o kojoj se priča u javnosti.

"Prvi put u svojoj karijeri sam bio glasan. Guardiola i ja smo sjeli za veliki stol na kojem igrači doručkuju, jela su još uvijek bila na njemu. Trebala je biti rasprava, a postala je eksplozija. Potpuno sam poludio, urlao sam na njega, a zatim udario šakom o stol tako da se sve odletjelo, tanjiri i šalice", ispričao je.

"Ključni je bio dan nakon poraza od Porta u Ligi prvaka rezultatom 3:1, a Guardiola je krivca pronašao u meni. Dok su igrači ležali i odmarali u svlačionici, on me napao pred svima i okrivio me za ozljede. Bio sam kriv za fizičko stanje igrača i na kraju za poraz, što je bio udar na moju čast", kazao je 77-godišnji Wohlfahrt.

"Radilo se o tome da nisam mogao podnijeti činjenicu da se mladi trener - koji je bio vrlo uspješan i koji je vjerojatno jedan od stvarno, stvarno velikih - miješao u medicinske stvari i znao sve bolje nego ja", rekao je slavni sportski liječnik u razgovoru za njemačku radio stanicu BR24. Kaže kako do Pepa Guardiole jednostavno nije dopiralo to kako Wohlfahrt razmišlja i radi. "Ni izvješća o ozlijeđenim igračima nisu ga zanimala. Kad god bih htio razgovarati s njim, odmah bi se okrenuo i otišao".

"I u prvoj sezoni imali smo daleko, daleko više ozljeda mišića nego u jako uspješnoj prethodnoj sezoni 2012/13. I znao je sve bolje: Pet minuta brzog zagrijavanja, to je moralo biti dovoljno. Ali, to ne može dobro proći. Već na klupskom Svjetskom prvenstvu u Maroku na kraju prvog kruga svaki pažljivi gledatelj morao je primijetiti da igrači Bayerna nisu izgledali dobro", sjeća se umirovljeni liječnik.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kao što je poznato, u ljeto 2016. godine Guardiola je napustio Bayern, ne ostvarivši primarni cilj - osvajanje Lige prvaka. Müller-Wohlfahrt je sljedeće godine ponovno preuzeo svoju ulogu u Bayernu, a u međuvremenu se potrudio da s Guardiolom naknadno izgladi odnose. "Našli smo se i popričali. I sad je to gotova stvar . Cijenimo jedan drugoga i on cijeni moj rad prije svega. Nikad to nije dovodio u pitanje", rekao je.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Deda995
I liči na morona
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi